Apa yang menarik di Restoran Rasa Wau ni ? Bagi Min bukan menunya sahaja yang menarik tetapi kisah pemiliknya juga cukup mencuit perasaan. Restoran ini adalah lambang penyatuan hati dan impian sepasang suami isteri .

Restoran yang tercetus dari hasil idea suami dan ‘dihadiahkan’ kepada isteri tersayang, kini dikendalikan dan diibaratkan oleh si isteri seperti menjaga ‘bayi’ sendiri daripada bertatih hingga menjadi dewasa

Shezlinda dam Razifnizam

Impian Shezlinda Othman dan suaminya Mohd Razifnizam kini hanya satu, ingin melihat restoran yang dibuka pada September tahun lalu berkembang maju tahun demi tahun bagaikan melihat anak yang membesar dengan baik.

Shezlinda atau lebih mesra dikenali sebagai Linda, 43 tahun, mengakui dia memang suka memasak . Tetapi sebenarnya tidak berapa minat berniaga restoran , tetapi tiba-tiba pada tahun lalu hatinya terbuka minat untuk menceburi bidang ini.

IKLAN

Terus sahaja Razifnizam mencari lokasi dan mencari kedai untuk kedai. Menurut Linda sejak belum berkahwin lagi suaminya sudah menyampai impian untuk berniaga restoran cuma ketika itu Linda belum terbuka hati lagi.

Sebelum ini Linda pemegang Diploma Lanjutan Kesetiausahaan adalah bekas setiausaha di institusi kewangan terkemuka dan juga syarikat pengimport jentera berat. Ketika bekerja itulah Linda bertemu jodoh dengan Razifnizam yang hobinya sangat suka dan menghargai makanan.

Linda sendiri memang mahir memasak dan telah mula memasak sedari usia 8 tahun. Dan dia cukup berterimakasih dengan ibunya yang sudah mengajak anak-anak ke dapur sejak darjah satu lagi.Menyedari bakat memasak Linda juga antara faktor penguat impian mereka suami isteri.

IKLAN

Dekorasinya yang berwarna warni dengan hiasan minimal berasaskan kayu di dinding dan perabut kayu melahirkan suasana kontemporari dengan sedikit kehangatan ciri kampung.

Sesuai dengan namanya Restoran Rasa Wau, restoran ini menyajikan sajian pantai timur iaitu Kelantan, Terengganu dan Pahang. Pasangan suami isteri yang berasal dari Pahang ini juga kini mempelbagaikan menu dengan ala carte menu mi goreng, mi kari kue tiaw dan pelbagai lagi.

Tarikan menu yang paling hangat di sini adalah lauk ikan patin, nasi kerabu daging bakar, laksa pahang. Nak tahu apa istimewanya lauk ikan patin di sini , hmm sudah tentulah bekalan ikan patin segar yang diraih terus dari Temerloh leh Razifnizam.

IKLAN

bekalan ikan patin segar dari Temerloh, Pahang

Nasi kerabu Daging Bakar

Buat masa ini restoran ini beroperasi dari 9 pagi hingga 9 malam, tetapi bermula bulan depan akan dilanjutkan ke jam 11 malam dan menunya dipelbagaikan kepada sajian barat sebagai hidangan di waktu malam.

Sajian popular Laksa Pahang

Daging kerutub

Petua masakan lazat Linda mudah sahaja, “Saya memang suka dan ‘enjoy’ makanan, jadi saya mahukan orang yang rasa makanan itu sama macam makanan yang Linda nak dan suka makan.”

Nama  : Restoran Rasa Wau
Alamat : Sunway Giza, Block C-11-G, Jalan PJU 5/14, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor
Waktu operasi : 9.00 pagi hingga 9.00 malam setiap hari
Menu harus cuba : Lauk ikan patin, nasi kerabu daging bakar,daging kerutub,laksa Pahang dan pelbagai sajian pantai timur. Minumannya pula air selasih serai, air asam boi cili