

Masa Memasak : 15 Minit

Tahap Masakan : Low

Jumlah Hidangan : 2
Bahan-bahan :
169029{-}1 pek tauhu Jepun| 344593{-} 150gm daging kisar| 356423{-} 2 ulas bawang merah - cincang halus| 361755{-} 2 ulas bawang putih - cincang halus| 371624{-} 1 sudu makan pes cili kering| 374106{-} 2 helai daun limau purut| 392417{-} Sedikit hirisan halus cili Benggala| 407895{-} Garam dan gula secukup rasa| 417618{-} 2 sudu makan minyak masak|Cara Memasak :
[start_directions]
- Panaskan pengukus, kemudian kukus tauhu Jepun lebih kurang 5-7 minit. Angkat dan ketepikan.
- Panaskan minyak dalam kuali, tumiskan bawang merah dan putih hingga wangi.
- Kemudian masukkan pes cili, hirisan daun limau purut dan cili benggala, kacau hingga pecah minyak,
- Seterusnya masukkan daging kisar, kacau rata hingga daging bertukar warna dan air daging kering.
- Perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
- Setelah siap, tuangkan sambal daging ini di atas tauhu yang telah dikukus tadi.
- Tauhu sedia dihidangkan.[end_directions]