

Masa Memasak : 10 Minit

Tahap Masakan : Low

Jumlah Hidangan : 4
Bahan-bahan :
3421403{-}20 biji bebola ikan| 3444233{-} 4 biji tauhu tauhu bulat yang telah digoreng| 3459005{-} 1 pokok sawi putih| 3455916{-} 1 keping tauhu kering - rendam dalam air| 3463158{-} Sedikit suhun - rendam dalam air| 347211{-} Sedikit hirisan lobak merah| 3477923{-} 2 ulas bawang merah – hiris| 3489346{-} 2 ulas bawang putih – titik| 350707{-} 1 sudu teh lada sulah| 3502428{-} 1 sudu teh serbuk perasa ayam| 3517957{-} Garam dan gula secukup rasa| 3533245{-} Air secukupnya.|Cara Memasak :
[start_directions]
- Masukkan air dalam periuk didihkan di atas dapur.
- Setelah mereneh masukkam bebola ikan, tauhu kering dan suhun yang telah direndam tadi.
- Setelah bebola ikan timbul, tambah hirisan sawi, lobak merah.
- Apabila layu masukkan tauhu dan perasakan dengan serbuk perasa ayam, lada sulah, garam dan gula secukup rasa.
- Setelah cukup rasa dan masak tutup api.
- Sup sayur sedia dihidangkan.[end_directions]