Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Tat Buah Pic

Tat Buah Pic

0
Tat Buah Pic

Bahan-bahan :

8413191{-}BAHAN PASTRI: 85gm mentega| 8438509{-} BAHAN PASTRI:120gm tepung gandum| 8432507{-} BAHAN PASTRI: 24gm gula ising| 8445657{-} BAHAN PASTRI:1 tin buah pic - setengah buah pic dipotong dadu. Selebihnya guna untuk hiasan| 8456587{-} BAHAN KRIM KEJU:130gm krim keju| 846519{-} BAHAN KRIM KEJU:130gm fresh cream| 8468413{-} BAHAN KRIM KEJU:2 sudu makan gula kastor|

Cara Memasak :

[start_directions]

IKLAN
IKLAN
IKLAN
  1. Masukkan mentega, tepung gandum dan gula ising ke dalam bekas. Gaul hingga menjadi doh.
  2. Masukkan adunan ke dalam acuan tat bersaiz 9 inci. Tekan doh sekeliling acuan dengan ketebalan anggaran 2mm.
  3. Bakar pada suhu 180C selama 25 minit. Bila masak, keluarkan dari acuan dan sejukkan.
  4. Untuk inti, pukul krim keju dan gula  hingga sebati.
  5. Kemudian masukkan fresh cream dan pukul lagi hingga krim keju menjadi kental.
  6. Campurkan buah pic yang dipotong dadu. Gaul rata.
  7. Tuang krim keju ke dalam pastri yang telah disejukkan tadi.
  8. Hias dengan lebihan hirisan buah pic dan sejukkan dalam peti sejuk terlebih dahulu sebelum dinikmati.[end_directions]