
Bahan-bahan :
3006020{-}400gm isi ayam| 3038608{-} 1 1/2 cawan susu| 3043054{-} 1 kiub ayam| 3041741{-} 1 sudu teh serbuk Thyme| 3053336{-} 1 biji bawang besar dipotong dadu| 3067163{-} sedikit lobak mera dipotong dadu| 3077043{-} 1 batang saderi dipotong| 3088070{-} 1 biji bawang putih dihiris| 3081859{-} 50 gm mentega| 3096015{-} 50gm tepung gandum| 3106176{-} 50gm keju parmesan| 3117383{-} 1/2 cawan kacang pis | 3133228{-} Puff Pastri segera|Cara Memasak :
[start_directions]
- Panaskan susu atas api sederhana, masukkan kiub ayam dan serbuk Thyme. Masukkan ayam dan masak 10 min. keluarkan dan carik ayam. ketepikan.
- Panaskan mentega, tumis bawang besar bawang putih, lobak merah, saderi. Kacau rata.
- Seterusnya, masukkan tepung, lebihan air rebus ayam tadi. Masak sampai kuah hampir pekat.
- Kemudian masukkan keju, ayam yang dicarik dan kacang pis. Gaul sebati dan sejukkan inti.
- Letakkan inti dalam mangkuk casserole bulat kecil, sapu sedikit telur dimulut mangkuk casserole, kemudian tutup dengan puff pastri.
- Sapu telur atas permukaan puff dan bakar 180C selama 20 minit.
- Pai sedia di hidangkan.[end_directions]