Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Tat Tomato Keju Mini

Tat Tomato Keju Mini

0
Tat Tomato Keju Mini

Bahan-bahan :

2113133{-}BAHAN PASTRI: 200gm tepung gandum| 2127827{-} BAHAN PASTRI: 100gm mentega| 2131225{-} BAHAN PASTRI: 1/2 sudu teh garam| 2142131{-} BAHAN PASTRI: 40gm air| 2158096{-} BAHAN INTI: 1 tin tomato cincang| 2167173{-} BAHAN INTI: 1 cawan mayones| 2172121{-} BAHAN INTI: Daging salai | dipotong halus memanjang| 2181011{-} BAHAN INTI: 80gm keju swiss parut| 2186545{-} BAHAN INTI: Minyak zaitun secukupnya|

Cara Memasak :

[start_directions]

IKLAN
  1. Gaul tepung, mentega dan garam hingga menjadi seakan serbuk roti. Kemudian masukkan air sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh.
  2. Tutup doh dan rehatkan selama 10 minit.
  3. Masukkan doh ke dalam acuan dan tekan hingga rata. Ketepikan.
  4. Untuk inti, panaskan sedikit minyak zaitun dan tumis daging salai seketika.
  5. Satukan bahan yang selebihnya iaitu tomato, mayones dan keju swiss parut. Gaul sebati.
  6. Masukkan daging salai ke dalam campuran dan gaul rata.
  7. Sudukan bahan tersebut ke dalam pastri dan bakar pada suhu 180C selama 15 minit atau sehingga masak.[end_directions]

 

IKLAN
IKLAN