
Bahan-bahan :
2113133{-}BAHAN PASTRI: 200gm tepung gandum| 2127827{-} BAHAN PASTRI: 100gm mentega| 2131225{-} BAHAN PASTRI: 1/2 sudu teh garam| 2142131{-} BAHAN PASTRI: 40gm air| 2158096{-} BAHAN INTI: 1 tin tomato cincang| 2167173{-} BAHAN INTI: 1 cawan mayones| 2172121{-} BAHAN INTI: Daging salai | dipotong halus memanjang| 2181011{-} BAHAN INTI: 80gm keju swiss parut| 2186545{-} BAHAN INTI: Minyak zaitun secukupnya|Cara Memasak :
[start_directions]
- Gaul tepung, mentega dan garam hingga menjadi seakan serbuk roti. Kemudian masukkan air sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh.
- Tutup doh dan rehatkan selama 10 minit.
- Masukkan doh ke dalam acuan dan tekan hingga rata. Ketepikan.
- Untuk inti, panaskan sedikit minyak zaitun dan tumis daging salai seketika.
- Satukan bahan yang selebihnya iaitu tomato, mayones dan keju swiss parut. Gaul sebati.
- Masukkan daging salai ke dalam campuran dan gaul rata.
- Sudukan bahan tersebut ke dalam pastri dan bakar pada suhu 180C selama 15 minit atau sehingga masak.[end_directions]