Untitled design - 2021-09-02T124250.407

Siapa saja yang suka nak berlama di dapur. Biasa untuk memasak tidak ambil masa yang lama tetapi nak menyediakan bahan-bahan yang mengambil masa. Syarikat pengeluar bahan kisar kasar masakan, Kitchen Saver bukan sahaja menjadi penyelamat buat suri rumah mahupun mereka yang ingin memudahkan cara memasak di dapur, malah turut menjadi penyelamat buat mereka yang hilang pekerjaan.

Pernah melalui pengalaman yang sama dan prihatin akan nasib masyarakat,pengarahnya Nur Harfiza Hashim,33 nekad untuk menjual produk Kitchen Saver menerusi ejen-ejen yang dilantik meskipun sedar akan penjualan produk seumpama ini berhadapan dengan pelbagai risiko terutamanya melibatkan kualiti.

Mudahkan Kerja dan Jimat Masa Memasak Dengan Kitchen Saver

Menurutnya, dengan cara ini, ejen yang berdaftar sekaligus akan berjaya menjana pendapatan sampingan.
kami mencipta kelainan dan cara-cara inovatif untuk orang ramai memasak di dapur.Ramai juga tertanya, boleh pergi jauh ke produk ini atau berapa lama boleh tahan? Itulah Kitchen Saver, kerana produk kami mampu bertahan selama sebulan jika disimpan di dalam ruang simpanan biasa peti ais manakala jika disimpan di dalam tempat beku ia mampu bertahan selama setahun.Malah untuk menarik perhatian para pelanggan, kemasan pada botol produk kami juga direka khas mengikut tema tertentu khususnya hari perayaan.

Siapa sangka, bermula sejak April tahun lalu Kitchen Saver kini mempunyai lebih dari 200 ejen seluruh Semenanjung Malaysia yang terdiri daripada pelbagai latar belakang termasuklah ibu tunggal dan juga pelajar. Lebih membanggakan, ada di antara mereka berjaya meraih pendapatan sebanyak RM200,000 dalam 6 bulan.

Dengan 9 pilihan produk bernilai RM15 hingga RM18 sebotol, Kitchen Saver kini terjual sebanyak 120,000 botol  seminggu. Produk tersebut terdiri daripada Bawang Putih Kisar, Bawang Holland Kisar, Bawang Besar Kisar, Kunyit Kisar, Lengkuas Kisar, Serai Kisar, Cili Padi Kisar, Cili Kering Kisar dan Halia Kisar.

Mudahkan Kerja dan Jimat Masa Memasak Dengan Kitchen Saver

IKLAN

Walaupun pandemik ini sering menghantui fikiran hampir setiap dari kita, kami tidak lupakan ejen yang berdaftar kerana sedar ada di antara mereka yang telah hilang pekerjaan, tidak mempunyai pendapatan yang cukup.Risau dengan khabar berita yang menunjukkan kes bunuh diri semakin meningkat akibat tertekan dengan kehidupan, kami bukan sahaja memberikan pelbagai tis untuk menjana pendapatan namun sering kali menitipkan pesanan dan semangat buat mereka agar tidak mudah berputus asa.

Selaku jenama bahan mentah kisar kasar yang pertama di Malaysia, Kitchen Saver terus kekal berinovasi dengan mengutamakan kualiti produk untuk terus mendapat kepercayaan pelanggan-pelanggan. Justeru itu, selain diiktiraf Halal dan menerima khidmat nasihat serta bekalan bahan mentah daripada Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Kitchen Saver turut menerima dorongan daripada pihak Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI).

Mudahkan Kerja dan Jimat Masa Memasak Dengan Kitchen Saver

Mudahkan Kerja dan Jimat Masa Memasak Dengan Kitchen Saver

IKLAN

Untuk menjualnya secara komersial, kami sentiasa mengutamakan kebersihan dan kualiti produk. Disebabkan itu, saya selalu menegaskan kepada ejen-ejen agar menitikberatkan bahawa produk Kitchen Saver tanpa 3P;pengawet,pewarna dan perisa. Alhamdulillah setakat ini, segala bahan yang digunakan termasuk air mentah akan dihantar terlebih dahulu kepada pihak MARDI untuk pemeriksaan dan kelulusan.Malah pekerja kami yang menguruskan produk juga telah mendapat suntikan Thypoid

Mudahkan Kerja dan Jimat Masa Memasak Dengan Kitchen Saver

Mudahkan Kerja dan Jimat Masa Memasak Dengan Kitchen Saver

Harfiza turut mengalu-alukan orang ramai untuk mencuba sendiri aneka produk Kitchen Saver dan menjadikan ia sebagai produk wajib ada di rumah. Untuk lebih lanjut anda boleh Dengan Kitchen Saver, masak secara moden, rasa seperti tradisional!
Ketahui lebih lanjut mengenai tawaran dan promosi terkini Kitchen Saver di halaman facebook dan instagram.

IKLAN

Cara Buat Sos Pencicah Versi Terengganu Yang Super Sedap

5 Resipi Sajian Air Asam Pembuka Selera. Memang Sedap!

Resipi Sambal Rambutan Pedas & Manis, Begini Cara Buatnya

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI