Mimin ialah gelaran kepada Admin di facebook group RASA Share Resipi. Mimin minta tip untuk lembutkan daging. Tak sangka macam-macam idea dan cara lembutkan daging Mimin dapat. Moga boleh juga dimanfaatkan pada orang ramai.

Kalau anda juga ada petua yang anda amalkan untuk lembutkan daging, boleh tinggalkan komen anda di link ini.

https://www.facebook.com/groups/shareresipi/permalink/4190793147613861

TIP BEST UNTUK LEMBUTKAN DAGING

“Pakai pressure cooker je.”

.

Wah, pakai ais pun boleh ye?

IKLAN

.

Guna daun nangka

.

Batang daun pandan pun boleh lembutkan daging

IKLAN

.

Ada yang pernah lembutkan daging guna tempe?

.

IKLAN

Masak guna api perlahan pun dah cukup

Selamat mencuba! Untuk lebih detail, boleh klik link posting ini. Korang pun boleh tinggalkan komen kat situ ye.

 

Sumber: Rasa Share Resipi

Kredit gambar hiasan: Pixabay

Anda pasti suka juga resipi ini
KEK PISANG SEDAP
KUETIAU GORENG UDANG

Jom tonton video ni
https://www.youtube.com/watch?v=_Eqn4JbwQzU