Food Review untuk Ramadan Buffet sudah bermula, antara yang awal  mengadakan food review ialah Sime Darby Convention Centre (SDCC), Bukit Kiara Kuala Lumpur. Meneruskan tradisi, kali ini SDCC mempromosikan tema ‘Jalan-Jalan Ramadhan Buffet’. Di mana anda boleh kunjungi gerai-gerai pilihan yang ditempatkan di beberapa jalan utama seperti Jalan Daud, Jalan Imbi, Jalan Konlay, Jalan Kepong, Jalan Sungkai dan Jalan Lang Emas.

Jalan-Jalan Ramadhan Buffet Di SDCC, Menu Terbaik & Menggoda Rasa.

Sesuai dengan tema ini, Pastry Chef Mohd Nordin Bin Abdullah bertanggungjawabkan mengetuai team chef menyediakan pelbagai jenis  menu yang pasti menjadikan anda yang datang untuk iftar di SDCC kecur air liur. Sudah pasti menu  wajib cuba di sini adalah Udang Sambal Tumis Petai, Bubur Lambuk Berherba, Kambing Panggang dan Kacang Pool Istimewa.

Jalan-Jalan Ramadhan Buffet Di SDCC, Menu Terbaik & Menggoda Rasa.

Selepas solat Maghrib,  anda semua boleh sambung makan dengan mengunjung mana-mana gerai berkenan di hati kerana ada 30 gerai disediakan yang turut mempamerkan live cooking Sup Berempah, Laksam Kelantan, Gulai Kawah, Lidah  Bakar, Ayam Panggang Dalam Tempayan, Teppanyaki, Assorted Sushi and Sashimi, Sizzler, Hot Plate dan pelbagai cucur  seperti cucur udang dan goreng pisang. Atau, anda boleh mencuba Roasted Crispy Duck with Plum Sauce serta kerang dan  ikan bakar yang panas-panas, memang menyelerakan.

Jangan tak tau, makanan barat pun ada, jadi gerai yang wajib anda singgah ialah di gerai  Italian Pasta yang menyediakan pelbagai menu pasta. Istimewanya, pasta akana hanya disediakan apabila ada permintaan.  Antara menu boleh anda pilih adalah  Spaghetti Carbonara atau Tomato Concasse, Panne atau  Fettuccine with Balognese.

Jalan-Jalan Ramadhan Buffet Di SDCC, Menu Terbaik & Menggoda Rasa.

IKLAN

Terasa dahaga, anda boleh saja pilih  minuman sejuk atau panas di gerai minuman yang menyajikan pelbagai variasi minuman kegemaran rakyat Malaysia, seperti Teh  & Nescafe Tarik, Sirap Selasih, Guana Asam Boi, Cincau, Air Jagung, Air Tebu, Ais Blended dan Mocha.

Jalan-Jalan Ramadhan Buffet Di SDCC, Menu Terbaik & Menggoda Rasa.

Sambil mengopi, anda boleh cuba pelbagai jenis kuih muih tempatan. Antara manisan tradisional turut dihidangkan Tapai Pulut, Wajik dan Dodol. Ingin rasa yang lebih segar, panas atau sejuk, anda boleh cuba ABC, Pancake, Ice Cream dan Orio Churros with Caramel Sauce and Green Tea Caramel.

Istimewa menu tambahan setiap hari Jumaat dan Sabtu, anda boleh menikmati, Gulai Siput Sedut, Otak-Otak Sotong Sumbat, Baked Saffron Lamb with Saffron Rice, Green Tea Caramel dan Chili Crab Chinese Style Cooking.

Buffert Ramadan bermula dari 6.30 petang hingga 10.30 malam,  dari 6 Mei hingga 2 Jun 2019. HargaRM99++ (dewasa), untuk kanak-kanak (5 – 12 tahun) serta warga emas 60 tahun ke atas  diskaun 25%, dan kanak-kanak usia bawah lima tahun adalah percuma.

IKLAN

 

Jalan-Jalan Ramadhan Buffet Di SDCC, Menu Terbaik & Menggoda Rasa.

Jika teringin makan steamboat, anda boleh ke D’Atap Gazebo Steamboat yang menawarkan 100 jenis  item hanya dengan RM49++ (dewasa), RM37++ kanak-kanak (5-12) serta warga emas (60 tahun ke atas), untuk kanak-kanak di bawah usia lima tahun adalah percuma.

Ingin mencuba masakan Cina, anda boleh  terus ke Restoran China Treasures juga di SDCC,  restoran ini menawarkan 60 jenis makanan  All -You-Can -Eat ala minute  Dishes seperti  Deep Fried Shimeji Mushroom with Salted Wgg Yolk and Chili Powder, Steam Grass Craps with Minced Chili Soya Sauce, Deep Freid Tiger Orawns with Creamy Butter Sauce dan banyak lagi yang semuanya  boleh anda nikmati bersama 79 variasi dimsum yang sungguh sedap. Untuk semua ini anda hanya perlu membayar RM99++ (dewasa) Diskaun 25%  (kanak-kanak usia 6-12 dan warga emas 60 tahun ke atas), kanak-kanak bawah usia 6 tahun adalah percuma, Buffet  Ramadan Dinner ini bermula dari 1 May hingga 30 Jun 2019, dari 7.00 malam -10.30 malam.

IKLAN

 

 

 

 

 

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI