Sebenarnya nak menyusun atur ruang dapur bukanlah sukar, cuma perlukan kerajinan. Bukan pula dengan membeli barangan yang mahal, dapur menjadi gah. Oh salah jika mempunyai tanggapan sebegitu.

Seperti mana yang dikongsikan oleh Noor Hafiza Mohamad, ramai orang tidak tahu kegunaan jaring ini. Kegunaannya begitu praktikal bukan hanya di dapur malah di setiap sudut kediaman.

Jaring ini dipanggil wirenet. Selain untuk dekorasi, ia boleh dijadikan organizer barang di ruang sempit. Banyak lagi kegunaannya yang boleh dimanfaatkan.


Antara kegunaannya adalah sebagai tempat susun bekas rempah, gantung sudip dan fry pan, dijadikan rak, gantung kaktus kecil, dekorasi meja belajar, organize alatulis dan banyak lagi.

IKLAN

Cara gantung wirenet ni mesti disesuaikan dengan permukaan dinding dan berat beban yang mahu ditampung. Sama ada mahu drill atau gunakan hook kuat seperti gam gajah.

IKLAN

 

IKLAN

Ada beberapa contoh hook sesuai yang digunakan sis sertakan dalam ni. Kebanyakan gambar adalah dari deko rumah sis sendiri. Sis beli di DAISO, setiap satu jaring dan bakul berharga RM5.90.Anda juga boleh mendapatkan WIRENET ini di kedai DAISO, MR DIY, KAISON & IKEA

Hah, tunggu apa lagi jomlah mendeko ruang dapur anda .

INGIN MENDAPATKAN KUALI NON STICK, BOLEH DAPATKAN DI SINI.

Cara Buat Cucur Manis Jagung Yang Sedap & Lembut

DIY Bekas Rempah Ratus Guna Botol Kaca Terpakai

Hasrat Untuk Menjadikan Dapur Nampak Sempurna Di Mata, Cara Ini Boleh Membantu