Ayam Teriyaki. Menu 30 Minit Boleh Cuba Untuk Hidangan Anak Malam Ni!
           BAHAN-BAHAN:
  - 500gm ayam
  - 1 sudu makan air sejuk
  - 1/2 cawan gula
  - 1/2 cawan kicap cair
  - 1/4 cawan cuka
  - 1/4 sudu teh serbuk lada hitam
  - 1 ulas bawang putih| dicincang
  - 1/2 sudu teh serbuk halia
  - Nasi jepun secukupnya
  - Sedikit bijan | disangai
  
 CARA MEMASAK:
  - Dalam periuk kecil, campurkan kesemua bahan kecuali ayam dan biarkan mereneh dan memekat.
  - Lumur ayam dengan sos dan bakar dalam ketuhar pada suhu 175C selama 25 minit atau sehingga ayam masak sepenuhnya.
  - Angkat dan taburkan sedikit bijan yang telah disangai.
  - Nikmatinya bersama nasi jepun atau nasi biasa.