Popia Nestum Crunchy. Sekali Rasa Gerenti Ulang Kali Makan

Share

Apa kudapan yang sedap dinikmati bila berkumpul nanti? Pastikan yang rangup dan sedap. Paling mudah buat, popia nestum sekali makan susah nak berhenti. Tak susahpun nak membuatnya. Kalau ada lebih bolehlah beri pada yang tersayang.

POPIA NESTUM CRUNCHY

Bahan-Bahan:

  • Kulit popia
  • Nestum
  • Gula kastor
  • Horlicks
  • Tepung gandum dan air (sedikit) untuk dijadikan gam

Cara membuat:

1.Bahan gam:Tepung gandum dicampur sedikit air. Letak di penjuru popia sebelum gulung.

2.Potong serong untuk dapatkan saiz kulit popia yang cantik.

3.Blend nestum, horlicks dan gula kastor sekali

4.Goreng popia sehingga kekuningan.

Nota: Gambar baru lepas letak popia dalam minyak. Belum kuning. Pastikan masak hingga kuning. Boleh rasa popia dah keras bukan lembik.

5.Tos minyak sekejap sebelum gaul dengan nestum.

6.Sedia untuk disimpan dalam botol dan boleh terus makan.

Kredit: Nur Amirah A Bakar

 

IKLAN