Jangan pula beralasan malas memasak jika mempunyai dapur kecil. Walaupun kecil,namun jika setiap ruang dimanfaat dengan bijak akan menjadikan sesuatu yang berbeza pada dapur. Apa yang selalu membuatkan dapur nampak sempit dan celaru bila peralatan dan perabot dapur disimpan begitu saja pada meja dapur.

Jadi disinilah kena bijak menyusun atur dapur anda. Gunakan kitchen storage atau ruang penyimpanan untuk meletak dan menyimpan peralatan dapur, seperti periuk, blender, dan peralatan lainnya. Setelah selesai digunakan, peralatan tersebut boleh terus langsung dicuci dan disimpan pada tempatnya. Dengan itu dapur jadi teratur dan mudahkan kerja memasak. Tak hanya peralatan masak, storage atau ruang penyimpanan juga boleh menyimpan stok makanan ataupun bahan memasak di dapur.

Untuk itu anda boleh gunakan idea organizer yang boleh didapati di shopee.Harga pun tak mahal, memang berbaloi beli.


1. Memasak lebih mudah dengan bekas simpanan beras OS Seal dengan kapasiti simpanan hingga 10kg. Sesuai juga untuk bekas simpanan cereal atau kekacang. Lengkap dengan penutup lutsinar.2.Rak 3 lapis ini cukup praktikal untuk penjimatan ruang. Mudah alih dan sesuai untuk menempatkan barang di celah ruang sempit.

JOM TONTON DAPUR RASA LIVE: Resipi Roti Pintal Kurma


3.Bekas rempah YOHESO 360 praktikal untuk di tempatkan pada dinding dapur. Mudah dan kemas ruang dapur dengan peralatan ini.


4.Bagi kekemasan dan mudahkan nak cari barang dalam peti sejuk boleh gunakan NL Storage Box ini.

IKLAN


5. Rak Penyimpanan rempah ratus yang dipasang di dinding . Dapur jadi kemas dan mudahkan kerja memasak.

6. Rak 3 tingkat troli dapur mudah alih ini praktikal untuk menempatkan bahan masakan. Boleh dilipat rak penyimpanan troli logam pelbagai fungsi dengan roller.


IKLAN

7. Organizer Cassa SONATA 5/ 8 lapis ini sesuai menempatkan tutup periuk, kayu pemotong dan peralatan memasak.8. Organizer penyimpanan makanan seperti laci ini sesuai menempatkan bahan segar seperti sayur di dalam peti sejuk.9.Rak pinggan mangkuk HC praktikal untuk menyimpan pinggan mangkuk dalam keadaan tersusun. Tahan karat dan kukuh.10. Rak kabinet gelongsor yang boleh di tarik keluar laci sesuai di tempatkan di bawah singki. Ia juga boleh dijadikan rak untuk rempah ratus.

IKLAN

INGIN MEMBELI PERKAKASAN RUMAH, BOLEH LIHAT DI SINI.

Cara Simpan Rempah Ratus Dan Bahan Masakan Supaya Tahan Lama

DIY Rak Dapur Dengan Hanya Guna Tiga Barang Ini. Kreatif!

DIY Bekas Rempah Ratus Guna Botol Kaca Terpakai