Semperit Red Velvet Rangup Dan Memang Leka Menikmatinya

Share

Sudah masuk minggu ketiga sebelum Hari Raya menjelang tiba, masing-masing dah sibuk menyiapkan biskut raya. Ada yang suka membuat sendiri lagi puas menikmatinya. Biskut semperit red velvet ni dah sejuk sikit boleh cairkan choc dan drizzle ke atas biskut. Boleh buat banyak untuk dibawa pulang ke kampung.

Semperit Red Velvet

Bahan-bahan:

250gm butter

110gm icing sugar

1 biji kuning telur

50gm tepung kastad

240 tepung jagung

150gm tepung gandum

1 sudu besar red velvet emulco

1 sudu teh esen vanila

Hiasan

Choc chip

Choc Drizle

Cara membuat:

1.Gaul butter dan gula hingga sebati.

2.Masukkan kuning telur, esen vanila.Gaul sebati.

3.Masukkan tepung gandum, tepung jagung, tepung kastad yang diayak.Gaul sebati sehingga menjadi doh.

4.Masukkan red velvet emulco,gaul sebati.

5.Tekan acuan semperit. Letak choc chip atas.Bakar pada suhu 175° selama 25 minit.

Kredit: Farah Husna

IKLAN