Sekian lama asyik makan nasi lemak dan nasi goreng masa sarapan, apa kata tukar menu kepada mi wantan. Sedap jugak mi wantan ni. Mi wantan ni, banyak guna kicap. Nak dapatkan rasa mi wantan sebenar, tambah minyak bijan dan sos ikan. Baru macam asli rasanya.

Sarapan Mi Wantan Pun Sedap Jugak Kan?

BAHAN-BAHAN
1 ketul mi wantan
Sayur baby pokchoi
1 dada ayam siap gril (dihiris nipis)
Sayur baby pokchoi

IKLAN

BAHAN SOS
1 sudu sos soya cair
1 sudu kicap pekat
1 sudu kicap manis
1 sudu minyak bijan
1 sudu sos ikan

IKLAN

CARA MEMASAK
1. Rebus mi wantan dan sayur sampai masak. Angkat dan basuh dengan air bersih sehingga sejuk dan toskan.
2. Satukan semua bahan sos mi wantan dalam mangkuk. Masukkan mi wantan dan gaul sehingga bersalut semua bahagian.
3. Masukkan dalam pinggan dan letakkan ayam, sayur, telur rebus (jika suka) dan hiaskan dengan daun ketumbar dan cili merah.

IKLAN

Selamat mencuba!

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI