Resipi Biskut Makmur Gebu Ikut Sukatan Cawan

Share

Biskut makmur cara Ummi ni mudah saja sukat guna cawan dan guna minyak sapi. Memang menjadi dan terasa sedap gebu mencair dalam mulut.

Bahan-bahan:
3 cawan tepung gandum- BELI ONLINE DI SINI


1 cawan gula
Susu tepung every day ( untuk salut kuih makmur)
2 cawan kacang tanah- goreng tanpa minyak kemudian sejukkan dan kisar
Minyak sapi cap gheeblend tin kecil

Cara membuat:


1.Gaul semua bahan kecuali susu tepung hingga menjadi doh dan buat bentuk bulat-bulat macam dalam gambar


2.Bakar ikut oven masing-masing, dah siap bakar tunggu sekejap biar sejuk.

3.Kemudian salut susu tepung macam dalam gambar.


4.Setelah siap simpan dalam bekas yang kering.

Selamat mencuba

Kredit : Ummi Hawa

IKLAN