Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Tat Cendawan Bersama Keju Feta

Tat Cendawan Bersama Keju Feta

0
Tat Cendawan Bersama Keju Feta

Bahan-bahan :

2963377{-}BAHAN PASTRI: 400gm tepung gandum| 2972511{-} BAHAN PASTRI: 200gm mentega| 2987907{-} BAHAN PASTRI: 1 sudu teh garam| 2991739{-} BAHAN PASTRI: 80gm air| 3006708{-} BAHAN INTI: 60gm mentega| 3019492{-} BAHAN INTI: 1 biji bawang besar - potong dadu| 3022808{-} BAHAN INTI: 3 ulas bawang putih - potong dadu| 3026991{-} BAHAN INTI: 1 paket cendawan inoki| 3041183{-} BAHAN INTI: 1 tin cendawan butang - hiris nipis| 3056590{-} BAHAN INTI: 1 paket cendawan shimeiji| 3077374{-} BAHAN INTI: 2 biji telur| 3085797{-} BAHAN INTI: 300ml krim masakan (cooking cream)| 3089414{-} BAHAN INTI: 100gm keju Feta| 3095516{-} BAHAN INTI: Garam dan serbuk lada hitam secukupnya| 3115860{-} BAHAN INTI: Sedikit daun parsli cincang|

Cara Memasak :

[start_directions]

IKLAN
IKLAN
IKLAN
  1. Gaul tepung, mentega dan garam hingga menjadi sekana serbuk roti. Kemudian masukkan air sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh.
  2. Bungkus doh menggunakan plastik dan rehatkan selama 10 minit.
  3. Masukkan doh ke dalam acuan bersaiz 8 inci dan tekan sekeliling acuan dengan ketebalan anggaran 2mm.
  4. Bakar pada suhu 180C selama 15 minit ( separa masak.)
  5. Cairkan mentega dan tumis bawang merah dan bawang putih hingga naik bau.
  6. Masukkan semua cendawan yang telah dibasuh dan ditoskan airnya.
  7. Masak seketika dan perasakan dengan garam serta serbuk lada hitam secukupnya.
  8. Campur cooking cream dan telur dalam bekas berasingan dan pukul menggunkana garpu.
  9. Masukkan inti cendawan yang telah dimasak tdi ke dalam pastri dan tuang bancuhan telur.
  10. Tabur keju feta serta sedikit daun parsli.
  11. Bakar tat sekali lagi pada suhu 180C selama 20 minit atau hingga masak.[end_directions]