

Masa Memasak : 60 Minit

Tahap Masakan : Intermediate

Jumlah Hidangan : 10
Bahan-bahan :
2963377{-}BAHAN PASTRI: 400gm tepung gandum| 2972511{-} BAHAN PASTRI: 200gm mentega| 2987907{-} BAHAN PASTRI: 1 sudu teh garam| 2991739{-} BAHAN PASTRI: 80gm air| 3006708{-} BAHAN INTI: 60gm mentega| 3019492{-} BAHAN INTI: 1 biji bawang besar - potong dadu| 3022808{-} BAHAN INTI: 3 ulas bawang putih - potong dadu| 3026991{-} BAHAN INTI: 1 paket cendawan inoki| 3041183{-} BAHAN INTI: 1 tin cendawan butang - hiris nipis| 3056590{-} BAHAN INTI: 1 paket cendawan shimeiji| 3077374{-} BAHAN INTI: 2 biji telur| 3085797{-} BAHAN INTI: 300ml krim masakan (cooking cream)| 3089414{-} BAHAN INTI: 100gm keju Feta| 3095516{-} BAHAN INTI: Garam dan serbuk lada hitam secukupnya| 3115860{-} BAHAN INTI: Sedikit daun parsli cincang|Cara Memasak :
[start_directions]
- Gaul tepung, mentega dan garam hingga menjadi sekana serbuk roti. Kemudian masukkan air sedikit demi sedikit dan uli hingga jadi doh.
- Bungkus doh menggunakan plastik dan rehatkan selama 10 minit.
- Masukkan doh ke dalam acuan bersaiz 8 inci dan tekan sekeliling acuan dengan ketebalan anggaran 2mm.
- Bakar pada suhu 180C selama 15 minit ( separa masak.)
- Cairkan mentega dan tumis bawang merah dan bawang putih hingga naik bau.
- Masukkan semua cendawan yang telah dibasuh dan ditoskan airnya.
- Masak seketika dan perasakan dengan garam serta serbuk lada hitam secukupnya.
- Campur cooking cream dan telur dalam bekas berasingan dan pukul menggunkana garpu.
- Masukkan inti cendawan yang telah dimasak tdi ke dalam pastri dan tuang bancuhan telur.
- Tabur keju feta serta sedikit daun parsli.
- Bakar tat sekali lagi pada suhu 180C selama 20 minit atau hingga masak.[end_directions]