
Bahan-bahan :
1187585{-}Bahan Doh: 2 ½ cawan tepung gandum| 121374{-} Bahan Doh: 2 sudu makan minyak zaitun| 1232965{-} Bahan Doh: 1 cawan air suam| 125890{-} Bahan Doh: 2 sudu teh gula halus| 1279034{-} Bahan Doh: 1 sudu teh yis| 1298232{-} Bahan Topping: Keju Mozarella| 1319889{-} Bahan Topping: Sos pasta readymade| 1344715{-} Bahan Topping: Sos carbonara readymade| 136231{-} Bahan Topping: Chicken floss| 1384112{-} Bahan Topping: Hirisan capsicum hijau|Cara Memasak :
[start_directions]
- Doh: Dengan menggunakan hok roti, campurkan kesemua bahan ke dalam mixer. Pukul sehingga semua sebati sehingga doh menjadi elastik.
- Rehatkan doh dalam mangkuk sehingga saiz dua kali ganda. (lumur mangkuk dengan sedikit minyak)
- Bahagi adunan kepada empat piza (saiz 6 inci). Canai doh sehingga menjadi bulat.
- Untuk membuat piza, ratakan sos carbonara atas roti piza.
- Ratakan chicken floss dan taburkan hirisan keju mozzarella serta hirisan capsicum hijau.
- Bakar pada suhu 190C selama 10-15 minit sehingga doh masak dan keju cair sepenuhnya.[end_directions]