
Bahan-bahan :
397490{-}200gm pasta penne - rebus lembut| 3996622{-} 2 sudu makan minyak zaitun| 4017439{-} 2 biji bawang merah - dadu| 4026158{-} 4-5 batang sosej ayam - hiris| 4046523{-} 1/2 cawan air rebusan ayam| 4055659{-} 1 1/2 cawan krim masakan| 407603{-} 1 kiub pati ayam| 408744{-} 1/2 cawan keju parmesan parut| 4109815{-} Garam dan serbuk lada hitam secukupnya| 4124591{-} 1 sudu makan daun parsli cincang|Cara Memasak :
[start_directions]
- Panaskan minyak dan goreng hirisan sosej hingga keperangan.
- Tambahkan hirisan bawang merah. Tumis lagi hingga keperangan.
- Bila kuali sedikit berasap, masukkan air rebusan ayam sedikit demi sedikit bagi mendapatkan kesan berdesir.
- Masukkan krim masakan, garam serta serbuk lada hitam dengan secukupkan. Biarkan sos mendidih.
- Masukkan pasta. Kacau lagi hingga sebati. Padamkan api.
- Masukkan keju dan daun parsli. Gaul hingga sebati dan keju cair.
- Sedia untuk dinikmati.[end_directions]