Popia Sira Rangup, Padat Dengan Isi Buat Tak Henti Makan

Share

Puasa dah nak dekat. Ada yang belum mengganti puasa ke? Petang ni teringin pula nak buat kuih yang buat kecur liur di kala bulan puasa ialah Popia Sira Rangup. Siapa yang nak ambil kesempatan berniaga pun boleh dengan resipi ini.

Bahan Inti:
Kobis, sengkuang, lobak merah, tauge
*tak suka tauge tak perlu letak

Cara membuat:
1.Gaul rata semua bahan
2.Letak inti atas kulit popia, gulung dan goreng.

Bahan Sira:
9 sudu cili giling
10 sudu gula-BELI ONLINE DI SINI
2 sudu sos cili
½ sudu garam


Sedikit bijan

Cara memasak bahan sira:
1.Panaskan minyak, masukkan cili giling dan kacau.
2.Masukkan gula.
3.Masukkan sos cili.


4.Masukkan garam.
5.Dah masak boleh tabur biji bijan.

Tip popia rangup:
*Gulung popia padat-padat
*Pastikan minyak betul- betul panas dan goreng dengan api perlahan.
Kredit : Zaky Mat Ali

 

IKLAN