Pai Cendawan Paling Mudah Tanpa Pastri, Guna Roti Paratha Aje.

Share

Jom cuba resipi Pai Cendawan Berinti Ayam perkongsian Wawa’s Kitchen ni. Sedap, mudah dan sesuai dinikmati pada bila-bila masa. Istimewanya resipi ini hanya menggunakan paratha segera sahaja. Makan sebiji pun dah kenyang. Jom lihat cara-cara membuatnya.

CARA BUAT PAI CENDAWAN BERINTI AYAM

BAHAN KULIT PAI:

  • Roti paratha | lembutkan dan belah kepada 4 bahagian

BAHAN INTI:

CARA MEMASAK:

1.Tumis bawang besar dan  bawang putih sehingga garing

2. Masukan ayam dan biar masak sekejap Kemudian masukkan cendawan

3. Kemudian masukkan sos tiram dan serbuk lada hitam..tambah sedikit air

4. Kacau  dan masak sehingga pekat, akhir sekali baru masukkan 1 sudu kecil tepung gandum. Sejukkan inti.

5. Panaskan ketuhar sebelum membakar.

6. Ambil roti paratha yang sudah dipotong 4 tadi, ambil 1 bahagian.

7. Letakkan inti dan cantumkan macam buat karipap. Tekan tepi roti dengan garfu

8. Sapukan permukaan puff dengan kuning telur dan bakar di dalam oven.

Kredit resipi & foto :FB : Wawa’s Kitchen

 

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official

 

 

 

Published by
Elina