Melalui facebook Tengku Yusrisna Ayud, dia memberitahu kita semua ada sebuah lokasi makanan bajet di Paroi, Negeri Sembilan. Menariknya, kedai makan itu menawarkan hidangan pada harga yang terlalu murah iaitu RM2 sepinggan.

Pada mulanya dia menyangka hidangan itu dalam portion sedikit seperti menu kanak-kanak. Namun portionnya tetap sama sebagaimana orang dewasa. Cumanya jangan disangka ada udang atau sotong.

"Korang, acik nak share satu port kedai makan budget. Selalu kedai barang je RM2 kan. Ni kedai makan RM2. Asal acik ingat 3 suap je makanan dia. So acik oder la macam-macam. Semua menu dia acik oder. Sekali ambik kau. Hongeh nak habiskan."

MENU YANG ADA

Ini senarai menu yang ada dijual di D'river Corner.
Nasi goreng cina
Nasi goreng sardin
Nasi goreng cili api
Mi goreng
Mihun goreng
Kuetiau goreng

"So far sedap. Tapi korang janganlah impikan udang sotong. Ayam boleh tahan banyak juga. Yang penting berasa makanan dia. Walaupun harga RM2 tapi tak la sikit sangat. Kalau korang yang jenis memang makan sikit tu cukuplah. Tapi kalau macam acik ni kena makan 1 dan 1/2 pinggan.

Lagi satu yang istimewa di sini, kedai ni tepi sungai. Kalau datang waktu petang mesti dapat tengok orang memancing. Kalau kaki pancing bawalah joran sekali. Acik bagitahu, ini warung tau. Bukan kedai atau kafe hipster. Kang ade pulak yang cakap kedai apo la acik rekemen ni. Tapi makanan dia, acik rekemen sangat."

JOM LAYAN GAMBAR


.

.

.

.

.

IKLAN

Lokasi Kampung Sentosa, Paroi
Waze D’river Corner

Kredit: Facebook Tengku Yusrisna Ayud

IKLAN

Korang nak beli BLENDER baru tak? Jom klik sini untuk tengok BLENDER BARU. Nanti boleh kisar bawang nak masak daging masak hitam dengan blender. Yeeha!

IKLAN

Nak dapatkan peralatan memasak yang baru? Semuanya menarik, jom klik link ni untuk cuci mata. Mana tahu ada yang berkenan kan? Klik sini (saya nak beli periuk baru la)

NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
https://rasa.my/nasi-lemak-kukus-ikan-siakap-goreng-menu-luar-biasa-di-restoran-ngeteh-santai/
https://rasa.my/nak-petua-bantu-masalah-angin-dalam-badan-jom-buat-dua-jus-kesihatan-ini/
https://rasa.my/jom-try-buat-ikan-kembung-rebus-air-asam-memang-syok/

Koleksi video lokasi tempat makan menarik
https://www.youtube.com/watch?v=8z9E4CUDm5Q&list=PLeFxvDQwYge2Z4S3GiUhGD-X4hTKVMcL_&index=7