Kuih rotan biasanya bulat-bulat kecil. Tetapi penat juga nak mengentelnya, adunan pun lambat habis. Cuba buat saiz seperti yang dikongsikan Noma Ismail. Tu dia besar gedabak..hehehe

KUIH ROTAN


Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

IKLAN

BAHAN-BAHAN :

IKLAN
  • 500gm tepung pulut
  • 1 sudu besar tepung beras
  • 1 biji telor
  • 1 cawan santan
  • Gula
  • Garam
  • Sedikit air kapur

CARA MEMASAK :
1. Satukan tepung pulut dan tepung gandum.
2. Masukkan telor, dula dan garam.
3. Masukkan santan sikit demi sedikit.
4. Masukkan air kapur.. gaul sehingga jadiadunan, kalau keras campur sedikit air.
5. Boleh lah gentel dan gelek atas bijan.

IKLAN
Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

6. Panaskan kuali, perlahankan api dan goreng api slow.

Kuih Rotan Krap Krup Bila Memakannya. Tak Salah Buat Saiznya Besar Sedikit.

Kredit FB : Noma Ismail

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI