CARA PENYEDIAAN:
  - Panaskan minyak sehingga panas
  - Tuangkan dalam tepung yangg telah diletakkan dalam dulang.
  - Air suam tadi letak sedikit garam supaya kulit ada rasa yg mantap
  - Uli tepung tadi bersama air suam sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh yang cantik
  - Selepas sudah diuli letakkan di dalam beg plastik supaya tepung bertambah cantik
  
 RESIPI INTI SARDIN:
  - 1 tin besar sardin
  - 20 tangkai cili kering
  - 5 biji bawang merah
  - 5 ulas bawang putih
  - Minyak sedikit untuk tumis
  
 CARA MEMASAK:
  - Sardin ditos kuahnya (jangan gunakan kuah)
  - Hiris halus bawang merah dan bawang putih.
  - Kisar cili kering bersama sedikit air
  - Panaskan minyak dan tumiskan bawang yang dihiris tadi sehingga naik wangi
  - Letak cili kering yang dikisar tadi
  - Selepas cili sudah naik minyak, masukkan sardin bersama garam dan gula. Ikut cita rasa  masing-masing. Sardin dilenyek dekat dalam kuali
  - Masak sehingga sardin naik minyak.
  - Angkat dan sejukkan.
  
 
 Info: Boleh kelim karipap ikut cara yang anda sukai.
 Kredit: roszana surani