Untuk penggemar susu, tak kiralah kecik atau besar, tua atau muda boleh cuba resipi susu ni. Bukan jer senang, mampu buat tapi sedap berkhasiat ditanggung halal, sebab buat sendirikan. Memang sedap kalau dapat minum susu fresh, berlemak. Ada orang yang tak boleh langsung minum susu, bagilah, cakaplah susu apa pun tak jalan juga!

 

Tapi bila nak buat kek ke , pancake ke mesti nak guna susu jugakkan. Dapat pulak anak-anak and diri sendiri tu jenis sensitif dengan dairy product memang susahlah jugak. Mujur anak-anak Cik Asz tak gitu😁. Tapi tetap cuba kurangkan produk dairy ni. Solution nya , try guna susu dari jenis lain. Maka , terciptalah susu oat ni. Berlemak sungguh rasa dia. Esok boleh dah buat pancake untuk anak-anak. Siapa ada eczema boleh try buat susu oat ni untuk kegunaan harian.

 

Senang je nak buat sebab bahan dia simple sangat. Oat dan air sahaja. Jom try buat , yang alergik dairy product boleh try minum susu oat pulak.

 

HOMEMADE SUSU OAT

BAHAN-BAHAN:

1 cawan oat .

IKLAN

 

3 cawan air

 

Blended together.

Posted by Asz Alaam on 3hb Februari 2018

Kisar kesemuanya.

 

 

Tapis guna kain yang bersih. Dan siap.

* Boleh tambah vanilla untuk perisa dan kurangkan rasa oat tu.

** Tambah gula/madu kalau nak manis. Ni buat untuk pancake jadi Cik Asz tak tambah gula.

Selamat mencuba!

 

Kongsi resipi dan gambar: Asz Alaam

Cuba juga resepi ni:

Jangan Tak Percaya. Minuman Ini Boleh Turunkan Berat Badan & Atasi Masalah Sembelit. Memang Power!