Dadih Mangga 3 Bahan Lemak Berkrim, Cair Dimulut

Share

Nyaman tekak jika dapat nikmati yang dapat sejukkan tekak seperti dadih. Rasanya lemak berkrim , laju jer menyuap. Mudah jer pun buat dadih kesukaan ramai. Hari ni jom kita buat dadih mangga, boleh makan lepas dinner nanti . Sambil tengok televisyen tak sedar habis satu bekas.

Bahan-bahan :
1 pek serbuk dadih perasa mangga
1 tin susu cair – BELI ONLINE DI SINI
Gula pasir secukup rasa
Air Kosong – Jika ikut sukatan di pek 3000ml. Saya hanya gunakan 2700ml. Tak nak terlalu cair sebab akan letak topping.

Cara membuat :
1.Didihkan air.
2. Masukkan serbuk dadih.


3. Masukkan susu cair.
4. Masukkan gula.
5. Biarkan mendidih seketika.

6. Tuang ke dalam bekas.


7. Biarkan sehingga sejuk & beku.

8. Masukkan ke dalam peti sejuk.

Topping :
1. Potong buah mangga (potong dadu).
2. Taburkan atas permukaan dadih.
3. Siramkan sedikit susu cair / susu UHT.
Kredit : Syafi Syaffiya

IKLAN