Bebola ayam homemade ni memang mudah nak dihasilkan. Hanya dengan menggunakan beberapa bahan ringkas dan mudah, anda boleh hasilkan hidangan sihat dan berkhasiat buat keluarga.

BAHAN-BAHAN:

  • Isi ayam ( anggaran 400gm)
  • Garam secukup rasa
  • 2 sudu teh lada sulah
  • 2 sudu makan tepung jagung

PENAMBAHAN JIKA SUKA:

Ads
  • Lobak merah | disagat
  • Daun sup @ daun ketumbar | dihiris

CARA MEMASAK:

1. Masukkan isi ayam, garam, lada sulah dan teung jagung ke dalam pengisar. Kisar hingga lumat.

2. Keluarkan bahan kisar dan letak dalam mangkuk. Jika suka, boleh tambah bahan-bahan lain seperti lobak merah dan daun sup@ ketumbar. Boleh juga digantikan dengan daun bawang dan apa-apa sayuran kegemaran.

Cara-Cara Hasilkan Bebola Ayam Homemade. Lebih & 100% Halal.

3. Ambil doh dan bulat-bulatkan.

Ads

Cara-Cara Hasilkan Bebola Ayam Homemade. Lebih & 100% Halal.

4. Didihkan air dan rebus bebola hingga terapung.

Cara-Cara Hasilkan Bebola Ayam Homemade. Lebih & 100% Halal.

Ads

5. Angkat dan toskan airnya. Boleh digoreng atau dinikmati mengikut citarasa anda.

Dapatkan resipi, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Kredit resipi & gambar: Mummy Chomey

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI