Biskut Thumbprint Mudah Buat,Gerenti Ulang Kali Nak Makan

Share

Siapa yang suka mengunyah biskut raya kenalah buat yang memang menjadi kegemaran. Boleh cuba buat biskut thumbprint dengan menggunakan ibu jari.Tambah sedap disalut pula dengan kacang tumbuk yang sudah disangai.Confirm ketagih nak makan.

Biskut Thumbprint

Bahan-bahan:

200g butter

100g gula aising

Adun bahan hingga sebati dulu

Masuk 1 biji kuning telur

Whisk lagi hingga sebati.Kemudian masukkan

30g susu tepung

30g serbuk koko

Kacau sebati

30g tepung jagung

Kacau semuanya hingga betul-betul sebati

Ayak

250g tepung gandum serbaguna

Masuk sikit-sikit dan uli.

Adunan biar lembut supaya senang nak guling dalam kacang atau cheddar

Bulat-bulatkan dulu susun dalam loyang.

Sebelum masuk oven tekan tengah biskut sikit.

Masuk oven 160 darjah selama 20 minit.

Siap.Sejukkan dulu.Paip coklat cair.

Kredit: Iedaa Jahaya

IKLAN