Bebola Keledek Manis, Lembut Di Dalam Garing Di Luar

Share

Kudapan apa yang enak untuk dinikmati ketika ini? Buat bebola keledek manis pasti jadi rebutan. Makan panas-panas pasti tak cukup satu. Jika suka bebola yang lebih kenyal, lebihkan tepung pulut. Goreng sepinggan gerenti licin nanti.

BEBOLA KELEDEK MANIS

Bahan-bahan:

1 ½ cawan keledek oren

(siap direbus dan dilenyek)

1/4 cawan gula pasir

1/2 cawan tepung pulut

3/4 cawan tepung beras

1 sudu teh baking powder

1/2 sudu teh garam

Cara memasak:

1.Satukan kesemua bahan.

2.Uli sehingga jadi doh yang lembut.

3.Bulat-bulatkan.

4.Dengan menggunakan api sederhana,goreng terendam sehingga masak kuning keemasan

5.Angkat dan hidangkan ketika panas.

6.Siap untuk dihidang.

Kredit: Mas Cotek

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]

Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA

:  

 

Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Dailymotion @Rasa & Youtube @Majalah Rasa Official

https://www.youtube.com/watch?v=I0yIvruI7wI

IKLAN