Apabila memilih anggur, petunjuk penting tentang kesegarannya dapat dilihat daripada batangnya yang hijau dan adanya serbuk putih pada kulit yang dipanggil mekar. Anggur yang telah mekar biasanya baru dipetik dan lembap, yang bermaksud ia dibawa dalam suhu sejuk yang mencukupi. Satu lagi tip penting apabila memilih anggur hijau ialah memilih tandan dengan warna emas, kerana rasanya lebih manis.

Anggur Dari Taste Australia Snek Sempurna Dan Enak Pada Bila-Bila Masa!

Pada pelancaran kempen Embracing Grapeness baru-baru ini, Chef Annette dari TCH Foodworks bercakap tentang menggandingkan makanan dengan table grapes, dan berkata profil rasa anggur adalah sesuai dihidangkan dengan ayam dan juga kambing. “Anggur adalah buah yang mempunyai pelbagai fungsi, dan ia sesuai digandingkan dengan pelbagai jenis keju seperti brie, keju biru, ricotta, serta kacang. Bahan-bahan ini boleh dijadikan bahan tambahan yang sempurna kepada resipi manis atau berperisa untuk sentuhan yang menyegarkan. Anda juga boleh memotongnya separuh, bekukan, dan menggunakannya sebagai ais semula jadi untuk menyejukkan dan memaniskan minuman. Anggur juga sesuai untuk sajian kanak-kanak kerana saiznya yang kecil, mudah dibungkus, dan sangat manis.”

IKLAN

Anggur Dari Taste Australia Snek Sempurna Dan Enak Pada Bila-Bila Masa!

Untuk mendapatkan buah Australia yang sangat digemari ini, kunjungilah pasar raya yang mengambil bahagian termasuk AEON, Jaya Grocer, Village Grocer, Giant, TMC, Cold Storage & Mercato untuk menikmati rasa segar dan manis yang sempurna.

IKLAN

Anggur Dari Taste Australia Snek Sempurna Dan Enak Pada Bila-Bila Masa!

IKLAN

Anggur Australia boleh didapati dengan lebih daripada 40 jenis, dan terkenal dengan rasa dan gebunya. Table grape dari Australia dikategorikan kepada jenis berbiji dan tanpa biji, sama ada berwarna merah, hitam, atau hijau. Empat jenis yang paling popular ialah Thompson Seedless, Menindee Seedless, Crimson Seedless dan Red Globe. Walaupun kepelbagaian anggur ini masih popular di pasaran domestik dan eksport, terdapat peningkatan bilangan kepelbagaian yang inovatif dan unik yang dibangunkan oleh penanam komersial seperti Adora, Cotton Candy, Golden Globe, Sweet Sapphire, Alison & Midnight Beauty.

Anggur Dari Taste Australia Snek Sempurna Dan Enak Pada Bila-Bila Masa!

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI