Cara Memasak

0/0 langkah selesai
  1. Hancurkan isi sardin dalam mangkuk, kemudian ketepikan.
  2. Panaskan  minyak, tumis bawang putih dan bawang Holland hingga layu.
  3. Masukkan pes cili, kacau hingga pecah minyak.
  4. Seterusnya masukkan sardin, cili benggala dan tomato, kacau rata.
  5. Kemudian perasakan dengan garam dan gula secukup rasa.
  6. Setelah kuah kering, tutup api.
  7. Sediakan pula telur dadar,  pecahkan telur dalam mangkuk.
  8.  Masukkan sedikit garam dan lada sulah, kacau rata.
  9. Panaskan kuali non stick dengan sedikit minyak.
  10. Tuang telur dan dadarkan ikut saiz  sesuai dengan  isi sardin tadi.
  11. Setelah garing, letakkan isi sardin di tengahnya, kemudian lipat bahagian tepi hingga menjadi bentuk empat segi sama.
  12. Angkat dan sedia dihidangkan.
  • Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array, Array

Komen anda