Bulan puasa tak lama dah.. Hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi. Berat badan dah meningkat, lutut asik sakit?

Berhabis wang beli produk yang beratus harganya, apa kata cuba petua guna 3 bahan ni. Bukan sahaja membantu menurunkan berat badan, malah membantu untuk kuatkan lutut juga. Nak beribadat pada bulan puasa pun tak ada masalah.

Bahan Kuatkan Lutut Dan Kurangkan Berat Badan (3 Bahan Sahaja) Tip bagaimana cara nak guna bahan ini:

Cara untuk susutkan berat badan: EPAL, kalau nak turunkan berat badan, minum jus epal hijau atau makan epal satu kali selama seminggu. Tahu apa fungsi epal hijau? Epal hijau membantu membuang lemak di celah-celah otot perut.

IKLAN

Selain itu, segala kanji, karbohidrat yang kita makan akan dihakis dari dinding usus kita. Peringatan: Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja atau boleh dimakan dengan cara lain. Sekiranya jus, kena tunggu selama 15-20 minit untuk makan makanan lain.

IKLAN

LEMON, tujuannya untuk detoksifikasi. Selesai makan epal atau minum jus, cuba makan pula lemon atau minum jus lemon 1 biji sebelum sarapan ataupun 1 biji sebelum masuk tidur setiap hari. Kalau  tak nak rasa masam, campur dengan madu dalam jus lemon ataupun letak gula perang. Dalam masa 2 minggu sahaja, lihat perubahan.

IKLAN

BENDI, untuk kuatkan sendi lutut, potong bendi nipis nipis dan rendam dalam air panas. Minum pada keesokan hari sebelum sarapan pagi. Yang penting, amalkan setiap hari okay!

Dalam masa sebulan, insyaallah ada kesannya. Selamat mencuba semua!

Sumber: superkiram