Apa jenis masakan kalau kita cuba masak sendiri di rumah pasti puas hati. Contohnya resipi Roti Sosej Premium ni kadang beli dekat luar tak menepati citarasa yang kita inginkan. Resipi penuh yang dikongsikan oleh Haya Yahya di Facebook ni pasti puas hati siapa yang cuba kerana bahan semua cukup dan pasti memikat selera siapa sahaja yang makan Roti Sosej Premium ni. Menu mudah dan sedap ni pastinya akan menjadi menu pilihan anak-anak untuk bekal ke sekolah ataupun bekal suami ke tempat kerja sekiranya suami jenis yang tak minat makan nasi untuk makan tengah hari. Jom kita cuba!

 

Semalam cari senduk nak masak tapi tak tahu mana menghilang senduk tu, main letak gitu je dekat dapur tak tahu hilang ke mana. Saya rasa saya nak beli Muzy Stainless Steel Drill-Free Rack ni biar tersusun sikit peralatan dapur saya. Korang pun boleh dapatkan dengan harga istimewa menggunakan code RASGSP5 DISINI!

ROTI SOSEJ PREMIUM

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

BAHAN-BAHAN:

Sebungkus roti vanilla kosong

Sebungkus sosej

1 bungkus keju keping

1 Botol sos pasta tradisional

 

HIASAN:

IKLAN

Daun parsley

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

 

CARA PENYEDIAAN:

Potong roti bahagian tengah macam ni. Lepas tu tekan ke bawah bagi ada lubang.

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

Letak kepingan keju. Nak letak banyak mana pun boleh, ikut selera masing-masing

IKLAN

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

Letak sikit sos pasta.

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

Letak sosej yang telah di rebus.

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

Letak sos atas sosej… jika nak tambah sos lain pun boleh. Ikut selera yang anda suka

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

IKLAN

Letak kepingan keju dan daun parsley. Takde daun parsley pun takpe. Kebetulan di rumah ada, jadi saya guna

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

Bakar dalam oven, suhu 160c api atas sahaja. Bakar dalam masa 8 – 15 minit. Ikut garing macamana yang anda suka.

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

Saya bungkus macam ni untuk seisi rumah bawa ke sekolah dan tempat kerja.

 

Resipi Roti Sosej Premium Hasil Air Tangan Sendiri Untuk Bekal Anak Ataupun Suami

SELAMAT MENCUBA!

Kredit: Haya Yahya