Haa raya-raya ni,  siapa yang ada rancangan untuk buat rumah terbuka tu boleh lah cuba resepi ni untuk dihidangkan sebagai pencuci mulut. Tak rumit pun, dan dijamin sedap! Selamat mencuba! 

 

Resepi Pengat Ubi Campur 

Ads

Bahan-Bahan

2 biji keledek manis purple
2 biji keledek kuning
2 biji ubi kayu
2-3 keping gula melaka
2 sudu gula
Sedikit garam
Sekotak santan
3 gelas air
2 helai daun pandan

Ads

 

Cara Penyediaan

Ads

1) Potong dadu ubi keledek & ubi kayu
2) Cairkan gula melaka bersama air. Masukkan daun pandan yg disimpul
3) Masukkan gula
4) Apabila dah cair, masukkan ubi
5) Masukkan santan dan sedikit garam
6) Apabila ubi sudah empuk. Padamkan api

Dapatkan resipi, perkongsian dan info menarik. Free jer!
Dengan ini saya bersetuju dengan Terma Penggunaan dan Polisi Privasi

Kredit Resepi: Azan Mukminah Saffin

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi. Download sekarang!

KLIK DI SEENI