Bosan dengan menu masakan Melayu, apa kata ubah selera kepada makanan barat. Hidangan di Burnin ’Pit pelbagai, ada juga masakan Asia seperti nasi goreng yang boleh anda cuba.

Burnin’Pit terkenal dengan konsep barbeku gaya Amerika Selatan. Restoran ini mempunyai ruang salai khasnya dan reka bentuk dalaman yang bersuasana moden, berkelas dan selesa.

Walaupun anda tidak dapat menikmati suasana makan di dalam restoran, boleh saja membuat pesanan makanan dari restoran ini.

Makan Di mana hari ini berpeluang merasai hidangan istimewa yang disyorkan oleh restoran ini iaitu Brisket 200g platter (RM44) termasuk hidangan sampingan: Mac & cheese (RM7.50), bun homemade  (RM2/satu) dan sos homemade – Gula Melaka & Peach and pickle.

Daging Brisket Lembut & Juicy Hanya Di Burnin ’Pit

Daging Brisket Lembut & Juicy Hanya Di Burnin ’Pit

Bila mengunyah daging brisket ini tekturnya sangat lembut, memang enjoy nikmatinya. Penuh dengan aroma smokey pada daging ini. Digabungkan dengan sos homemade yang ada rasa manis dan pedas, memang sempurna dinikmati.

Mac &cheese pula diolah dengan rasa lemak manun tidak muak makan. Bagi set ini anda boleh pilih daging yang menjadi kesukaan. Sama ada Beef brisket, premium(wagyu) beef brisket, beef ribs, pulled lamb, lamb ribs, jerk chicken atau pun peri peri chicken. Harga setiap satu juga berbeza.

Manakala untuk hidangan sampingan bagi set ini juga boleh dipilih sama ada southern slaw, mac & cheese, grilled vegetables with balsamic reduction, grilled corn with coconut, homemade beans ataupun mash potato with beef bacon bits.Setiap satu berharga RM7.50.

IKLAN

Bagi yang suka menu yang sederhana berat, bolehlah pilih Philly Cheese Steak Sandwich (RM28).Puas makan, untuk makan dua orang pun boleh kerana saiznya besar. Stiknya juicy.

Daging Brisket Lembut & Juicy Hanya Di Burnin ’Pit

Tidak lupa juga untuk yang bertekak Melayu, boleh rasa Brisket Fried Rice (RM26). Rasanya tambah istimewa dengan brisket dalam campuran nasi goreng ini. Digabungkan dengan sambal belacan dan acar. Memang lengkap rasa.

Daging Brisket Lembut & Juicy Hanya Di Burnin ’Pit

Harga makanan ini tidak termasuk caj cukai,dan caj penghantaran berbeza-beza mengikut lokasi anda tinggal.

Daging Brisket Lembut & Juicy Hanya Di Burnin ’Pit

IKLAN

Sous Vide Packaging

Melalui penggunaan pembungkusan plastik tanpa BPA, pencemaran dapat dikurangkan dan kesegaran makanan terjamin. Semua hidangan utama dan sajian sampingan yang dipesan perlu dipanaskan sebelum makan. Arahan pemanasan adalah seperti berikut:

 1. Dalam sebuah periuk, didihkan air
  2. Angkatkan periuk dari api
  3. Masukkan makanan tertutup vakum dan tutupkan periuk dengan penutup
  4. Biarkan selama 10 – 15 minit
  5. Keluarkan makanan dari bungkusan plastik dan hidangkan segera
  Dengan menggunakan kaedah sous vide, makanan boleh dinikmati pada suhu dan kesegaran yang optimum.

Kelebihan lain dengan pembungkusan vakum ini ialah ia memberikan kemudahan, terutama bagi mereka yang ingin memesan seluruh brisket daging lembu, yang merupakan hidangan khas Burnin’ Pit.

Teringin nak rasa kelembutan brisket di sini, jangan lupa memesannya. Boleh makan bersama keluarga hujung minggu nanti.

ALAMAT
No. 24, Jalan 24/70A, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur

IKLAN

WAKTU OPERASI
Setiap hari 10:00AM – 8:00PM

TEMPAHAN
+60 13 399 3920
burninpit@gmail.com
https://letsumai.com/widget/the-burnin-pit

Instagram: @burninpit

Facebook: @burninpit

 

 

 

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI