Pada saat negara kita dilanda wabak Covid-19, semua individu disarankan duduk di rumah diam-diam. Namun masih ada individu yang tetap perlu keluar bekerja atas dasar tanggungjawab untu memastikan negara kita kekal terjamin dan wabak tersebut tidak terus menular.

Antara yang perlu bertugas adalah pihak polis yang ditempatkan di lokasi tertentu antaranya roadblock. Atas dasar ingin membantu, Ustaz Ebit Lew dalam instagramnya ada memaparkan beliau membawakan makanan untuk petugas di lokasi roadblock.

Sebanyak 12 lokasi telah dikunjungi oleh Ustaz Ebit Lew untuk menggembirakan para petugas yang berjuang demi membantu negara kekal terkawal.

KASIHAN TENGOK POLIS DAN TENTERA

Covid-19: Ustaz Ebit Lew Belanja McDonalds Untuk Petugas Di 12 Lokasi Roadblock

IKLAN

Terasa kasihan bila tengok polis tentera yang saat ini bergabung bersama menjaga negara. Seharian tadi saya beli mcDonald bawakan untuk mereka. Syukur pada Allah. Sungguh-sungguh mereka jaga semua jalan seluruh kl dan Malaysia. Ada yang penat letih. Tadi saya ke 12 tempat roadblock. Bawakan makanan untuk mereka. Ada beberapa tempat kata. Allahu sedapnya ustaz. Jika hari-hari bestnya ustaz. Ya Allah.

Covid-19: Ustaz Ebit Lew Belanja McDonalds Untuk Petugas Di 12 Lokasi Roadblock

Saya hadir pakai mask ramai tak kenal sangat mulanya. Tapi syukur tadi boss trafik kl tolong bawa ke semua tempat mereka bertugas. Ya Allah bila senyuman mereka dan ramai ajak selfie. Selalu tengok ustaz. Biasa bulat sikit kan. Suka dengar ceramah ustaz. Kurus yer ustaz. Terima kaseh Asp Agus JsptKl, asp juliana, asp shida mudahkan urusan tadi. Allah sayang semuanya.
.
Ya Allah happy rasa dapat memberi sedikit kata semangat dan tumpang pahala dan kebaikan mereka. Adik McD tadi memang baik sangat. Terima kaseh adik McD Gombak. Semua membantu tolong saya masukkan dalam kereta dan saya hadiahkan mereka buku doa.

Saudaraku duduklah dirumah. Jangan susahkan tugas mereka. Penat ada yang melawan kadang kesana sini. Panjanh jalan jem. Mudahkanlah abang polis dan tentera kita ini. Yang keluar jangan bawa laju-laju. Bahaya untuk mereka. Terimalah ya Allah semuanya jadi asbab kebaikan dan hidayah

 

Covid-19: Ustaz Ebit Lew Belanja McDonalds Untuk Petugas Di 12 Lokasi Roadblock

IKLAN

McDonalds diletakkan di meja bertugas.

 

IKLAN

Covid-19: Ustaz Ebit Lew Belanja McDonalds Untuk Petugas Di 12 Lokasi Roadblock

Doakan banyak hospital perlukan banyak barang keperluan lagi. Dan mask dah order lagi 20ribu, sanitizer,glove, thermometer,portable aircond, khemah,dan banyak lagi-ebitlew
.
Siapa ingin infak
CIMB 8603546376
Pertubuhan Kasih Umat Malaysia.

 

View this post on Instagram

 

Terasa kasihan bila tengok polis tentera yang saat ini bergabung bersama menjaga negara. Seharian tadi saya beli mcDonald bawakan untuk mereka. Syukur pada Allah. Sungguh-sungguh mereka jaga semua jalan seluruh kl dan Malaysia. Ada yang penat letih. Tadi saya ke 12 tempat roadblock. Bawakan makanan untuk mereka. Ada beberapa tempat kata. Allahu sedapnya ustaz. Jika hari-hari bestnya ustaz. Ya Allah. . Saya hadir pakai mask ramai tak kenal sangat mulanya. Tapi syukur tadi boss trafik kl tolong bawa ke semua tempat mereka bertugas. Ya Allah bila senyuman mereka dan ramai ajak selfie. Selalu tengok ustaz. Biasa bulat sikit kan. Suka dengar ceramah ustaz. Kurus yer ustaz. Terima kaseh Asp Agus JsptKl, asp juliana, asp shida mudahkan urusan tadi. Allah sayang semuanya. . Ya Allah happy rasa dapat memberi sedikit kata semangat dan tumpang pahala dan kebaikan mereka. Adik McD tadi memang baik sangat. Terima kaseh adik McD Gombak. Semua membantu tolong saya masukkan dalam kereta dan saya hadiahkan mereka buku doa. Saudaraku duduklah dirumah. Jangan susahkan tugas mereka. Penat ada yang melawan kadang kesana sini. Panjanh jalan jem. Mudahkanlah abang polis dan tentera kita ini. Yang keluar jangan bawa laju-laju. Bahaya untuk mereka. Terimalah ya Allah semuanya jadi asbab kebaikan dan hidayah . Doakan banyak hospital perlukan banyak barang keperluan lagi. Dan mask dah order lagi 20ribu, sanitizer,glove, thermometer,portable aircond, khemah,dan banyak lagi-ebitlew . Siapa ingin infak CIMB 8603546376 Pertubuhan Kasih Umat Malaysia.

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

 

Sumber: instagram Ebit Lew

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI