Sayur peria memang bagus untuk kesihatan namun ramai yang kurang gemar dek kerana rasanya yang sedikit pahit. Selain dijadikan ulam, dimasukkan ke dalam masakan, salah satu masakan sedap yang anda boleh hasilkan ialah Peria Celup Tepung ni. Jom cuba!

PERIA CELUP TEPUNG

BAHAN-BAHAN:

  • Peria katak
  • Tepung goreng serbaguna
  • Garam untuk rendam peria

CARA MEMASAK:

IKLAN

1. Bersihkan peria dan potong nipis-nipis. Rendam dalam air garam seketika.

Cara-Cara Masak Peria Celup Tepung Guna 2 Bahan Je. Mudah & Krup…Krup…Rangup!

2. Toskan peria.

IKLAN

3. Gaul hirisan peria tadi bersama tepung goreng serbaguna hingga bersalut sepenuhnya.

Cara-Cara Masak Peria Celup Tepung Guna 2 Bahan Je. Mudah & Krup…Krup…Rangup!

IKLAN

4. Panaskan minyak dan goreng hingga garing. Selamat mencuba!

Cara-Cara Masak Peria Celup Tepung Guna 2 Bahan Je. Mudah & Krup…Krup…Rangup!

Kredit resipi & foto: Fazilah Saad

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI