![naga siap](https://www.rasa.my/wp-content/uploads/2019/07/13110.jpeg)
3 Idea Olahan Deseert Dari Buah Naga, Terasa Sejuk Kat Tekak Ni.
Sedapnya buah naga, kalau anda penggemar buah yang kaya khasiat ini, cer cuba pelbagaikan cara pengambilannya dengan mengolah buah eksotik dalam beberapa menu deseert yang sedap. Tak percaya ini RASA kongsikan tiga resipi dessert yang sedap. Kalau korang tak percaya, korang boleh cuba sendiri:-
.
.
PUDING BUAH NAGA
BAHAN-BAHAN:
- 10 gm serbuk agar-agar
- 4 cawan air
- 3/4 cawan gula
- 1 tin susu cair (400 ml)
- 1 biji buah naga ungu |potong kecil baki potongan buah naga
CARA MEMASAK:
1. Masukkan serbuk agar-agar, gula dan air ke dalam periuk dan masakkan sehingga mendidih.
2. Tutupkan api.
3. Masukkan susu cair. Kacau rata.
4. Tuangkan ke dalam loyang yang telah dibasahkan dengan air terlebih dahulu.
5. Biarkan lebih kurang tiga hingga lima minit agar hilang wap panas, baru masukkan potongan buah naga.
6. Sejukkan dalam peti sejuk.
.
KEK BUAH NAGA
BAHAN-BAHAN:
- 1 cawan tepung kek/superfine
- 1 sudu makan serbuk koko
- 1 sudu teh baking powder
- 1/2 sudu teh soda bikarbonat
- 1 sudu teh garam
- 1/2 cawan buttermilk
- 1/2 cawan gula halus
- 1 sudu teh pewarna merah
- 1/2 cawan mentega cair
- 1/2 cawan buah naga lecek
- sedikit buah naga didadu
- 1 biji telur A
- Esen vanila
CARA MEMASAK:
1. Campurkan tepung kek, baking powder, soda bikarbonat dan garam.
2. Kemudian ayak bersama dan ketepikan.
3. Campurkan bahan-bahan yang lain ke dalam mangkuk dan sebatikan.
4. Masukkan bahan cecair ke dalam bahan kering.
5. Gaul sebati tapi jangan terlebih adun.
6. Bakar pada suhu 170 C sehingga masak.
7. Setelah sejuk bolehlah dipotong dan sedia dihidangkan.
.
JUS BUAH NAGA
BAHAN-BAHAN:
- 1 biji buah naga
- 1 tin aiskrim soda
- 5 sudu makan susu pekat manis
- 1 gelas ketulan ais secukupnya
CARA MEMASAK:
1. Kupas buah naga dan potong kiub.
2. Masukkan isi buah naga dalam mesin pengisar bersama ais, aiskrim soda dan susu pekat
3. Kisar hingga hancur.
4. Tuang ke dalam gelas dan tambah ketulan air di dalamnya.
Download seeNI sekarang!
KLIK DI SEENI
Kena Kacau Lama-Lama, Baru Cantik Berkilat Khanom Pheak Phun
![Kena Kacau Lama-Lama, Baru Cantik Berkilat Khanom Pheak Phun](https://cdn.rasa.my/2022/07/Untitled-design-2022-07-18T165808.524.jpg)
Kuih khanom pheak phun, sejenis manisan dari negara Thailand. Rasanya sedap sangat, seperti kaswi pandan.
Menurut wanita yang berkongsi resipi ini, Farida Eida, nak buat kuih ni kena sabar dalam membuatnya. Untuk jadikan kuih ni cantik berkilat, kena kacau lama-lama di atas dapur.
Kuih ni nak makan dengan kepala santan pun boleh, kelapa parut pun boleh. Ikut suka atas selera masing-masing.
KHANOM PHEAK PHUN
BAHAN-BAHAN:
280gm tepung beras – beli online di sini
108gm tepung ubi – beli online di sini
200gm gula somtam – beli online di sini
200gm gula pasir – beli online di sini
1 sudu teh garam
500ml air kapur – beli online di sini
1 liter air daun pandan
TONTON Red Velvet Creampuff | Dapur Rasa Live
TONTON Laksa Peranakan – Projek Air Tangan Emas Bersama MAGGI
CARA BUAT:
1. Masuk semua bahan. Kacau-kacau bagi gula semua hancur.
2. Bila dah hancur semua, tapiskan. Masukkan dalam periuk, buka api.
[Jangan Terlepas Resipi Menarik Di Channel Rasa]
3. Kacau sampai masak. Pastikan guna api perlahan ye. Saya kacau selama 1 jam 30 minit. Kacau sampai jadi berkilat.
[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]
4. Nak tekan guna acuan macam acuan kuih tart boleh atau nak potong macam bentuk kuih talam pun boleh.
Rupa khanom pheak phun yang belum dipotong
5. Cara makannya, boleh makan dengan kelapa parut dan juga kuah kepala santan yang dimasak bersama gula dan garam.
*kuih akan nampak berkilat secara semula jadi. Saya tak ada sapu minyak pun. Tapi dengan syarat, kacau bagi lama sebab tu guna gula somtam. Dia macam kaswi juga, tapi yang ni berbeza.
*kalau nak guna acuan, buat ketika adunan masih panas atau suam supaya senang nak tekan.
Kredit resipi: Farida Eida
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap dan cepat dimasak di laman web Rasa:
Sangat Sedap & Cair Di Mulut, Comel Buat Tart Nenas Ala Frozen
Senang Betul Nak Masak Bendi Sambal Kering Macam Di Restoran
Tonton lebih banyak video masakan mudah dan sedap di YouTube @Majalah Rasa Official:
Koleksi Resipi Pelbagai Manisan Homemade Sedap Boleh Buat Untuk Berbuka
![Koleksi Resipi Pelbagai Manisan Homemade Sedap Boleh Buat Untuk Berbuka](https://www.rasa.my/wp-content/uploads/2021/04/359623.jpeg)
Menikmati manisan di akhir hidangan seolah-olah satu pelengkap yang memuaskan. Sebab itu, kebiasaannya hidangan manisan seperti aneka bubur dan pengat manis sering menjadi pilihan ramai pada akhir hidangan termasuklah ketika berbuka puasa bersama keluarga tersayang. Apa kata anda cuba aneka manisan seperti bubur dan pengat yang mudah disediakan ini. Buat sendiri lebih jimat dan dijamin bersih.
KOLEKSI RESIPI MANISAN HOMEMADE PALING MUDAH BUAT UNTUK BERBUKA
1. BUBUR BEBOLA PULUT BERSAGU BERSAMA KELADI
BAHAN BEBOLA PULUT:
• 100gm tepung pulut
• 50gm kelapa parut
• 30gm gula merah/melaka
• Sedikit air
• Garam secukup rasa
• 1 sudu makan minyak masak
• 1 sudu teh tepung jagung
BAHAN UNTUK DOH:
• 1 helai daun pandan
• 100gm keladi yang dipotong dadu serta direbus
• 1/2 sudu teh garam
UNTUK KUAH:
• 250gm santan pekat
• 100gm gula pasir
• 50gm sagu mata ikan yang telah dibasuh dan ditoskan airnya
• 650ml air untuk merebus
CARA MEMASAK:
1. Untuk membuat inti kelapa; Campurkan kelapa parut, minyak masak, air sebanyak satu cawan, gula merah/melaka, daun pandan dan tepung jagung di dalam kuali dan kacau. Kemudian hidupkan api masaklah sehingga kering. Sejukkan dan ketepikan.
2. Untuk membuat doh; Di dalam periuk, jerang air bersama daun pandan sehingga mendidih. Kemudian gaulkan tepung pulut bersama 1/2 sudu teh garam dan sedikit air. Bancuh sehingga tidak melekat pada tangan dan boleh membentuk doh.
3. Ambil secubit tepung pulut sebesar duit syiling 0.50 sen, bentukkan bulat dan leperkan. Masukkan inti kelapa yang telah disejukkan tadi, bentukkan bulat semula.
4. Didihkan air di dalam periuk, kemudian masukkan bebola pulut tersebut ke dalam air yang mendidih. Masak sehingga bebola pulut timbul di permukaan. Buatlah sehingga habis ke semua adunan tadi.
5. Untuk membuat kuah; Satukan keladi, gula, garam, santan pekat dan sagu mata ikan dalam satu periuk. Masaklah sehingga kuah agak memekat.
6. Manisan ini siap untuk dihidangkan.
2. BUBUR LABU DAN CHA-CHA
BAHAN-BAHAN:
• 100gm cha-cha
• 100gm labu yang telah dipotong
• 100gm gula pasir atau secukup rasa
• 50gm gula merah/melaka
• 250gm santan
• 600am air
• 1 helai daun pandan
• 2 sudu makan sagu mata ikan | basuh dan toskan air
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus cha-cha sehingga agak kembang, kemudian masukkan labu. Masaklah sehingga empuk.
2. Setelah empuk masukkan sagu, gula, gula merah, garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat.
3. Apabila kuah telah menggelegak dan agak pekat, tutup api dan sedia untuk dihidangkan.
3. BUBUR CANDIL
BAHAN-BAHAN:
UNTUK DOH:
• 100gm tepung ubi kayu |untuk doh
• 1 cawan air |untuk doh
• 1-2 titis pewarna merah
• 1-2 titis pewarna hijau
• 1-2 titis pewarna ungu
• 1 sudu teh air kapur
• 1 1/2 sudu teh garam
UNTUK KUAH:
• 250gm santan pekat
• 100gm gula pasir
• 50gm gula merah/melaka
• 1 sudu makan tepung ubi |untuk kuah
• 1 helai daun pandan |simpul
• Sedikit garam
• 600ml air untuk merebus
CARA MEMASAK:
1. Di dalam periuk, jerang air bersama daun pandan sehingga mendidih. Ketepikan.
2. Untuk membentuk doh; gaulkan tepung ubi bersama 1/2 teh garam, air kapur dan sedikit air sehingga membentuk doh.
3. Bahagikan kepada tiga bahagian dan titiskan pewarna uli sehingga warna sekata, bentukkan bulat-bulat.
4. Kemudian masukkan ke dalam air yang mendidih. Masak sehingga doh timbul di permukaan. Tutupkan api. Ketepikan.
5. Untuk membuat kuah; Gaulkan gula merah/melaka, tepung ubi bersama 1 cawan air sehingga sekata, kemudian masukkan ke dalam periuk candil tadi. Masaklah sehingga kuah agak pekat.
6. Untuk menghidang, curahkan santan pekat yang telah digaulkan bersama garam.
4. ASAM GUMPAL
BAHAN INTI ASAM GUMPAL:
• 100gm kacang hijau
• 1 keping gula melaka
• 1 liter air
BAHAN SAGU MATA IKAN:
• 100gm biji sagu
• 2 1/2 cawan air suam
BAHAN UNTUK KUAH:
• 250gm santan pekat
• 2 cm halia yang dihiris halus
• 1/2 sudu teh halba
• 1/2 sudu teh garam
• 1 biji bawang merah yang dihiris
CARA MEMASAK:
1. Untuk membuat inti; Rebus kacang hijau hingga empuk masukkan gula melaka masaklah sehingga menjadi pes kacang hijau. Ketepikan.
2. Seterusnya gaulkan sagu mata ikan bersama 1/2 cawan air suam, bentukkan sagu mata ikan di tapak tangan. Masukkan inti dan bentukkan bulat. Buatlah sehingga selesai. Kukus selama 20-30 minit atau sehingga masak.
3. Untuk kuahnya; Di dalam periuk masaklah santan bersama dua cawan air, halba, halia, bawang merah dan garam. Apabila mendidih masukkan asam gumpal yang telah dikukus tadi. Masaklah sehingga kuah agak memekat.
4. Angkat dan manisan ini sedia untuk dihidangkan.
5. BUBUR NANGKA BERSAGU DAN KELADI
BAHAN-BAHAN:
• 200gm keledek |potong dadu
• 200gm keladi |potong dadu
• 4-5 biji isi nangka |carik kasar
• 50gm sagu mata ikan |basuh dan ditoskan airnya
• 250gm gula pasir atau secukup rasa
• 250gm santan
• 600gm air
• 1 helai daun pandan
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus keladi hingga empuk. Setelah empuk masukkan gula, garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat.
2. Apabila kuah telah menggelegak dan agak pekat, masukkan isi nangka dan kacau perlahan. Biar mereneh seketika dan tutup api.
3. Angkat dan manisan sedia untuk dihidangkan.
6. BUBUR BARLI DAN KELEDEK
BAHAN-BAHAN:
• 100gm barli
• 200gm keledek yang dipotong dadu
• 250gm gula pasir atau secukup rasa
• 250gm santan
• 600gm air
• 1 helai daun pandan
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus barli dan keledek hingga kembang dan empuk. Setelah empuk masukkan gula, garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat.
2. Apabila kuah telah menggeleggak dan agak pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang.
7. BUBUR ANEKA UBI
BAHAN-BAHAN:
• 50gm keledek berwarna oren yang dipotong dadu
• 50gm ubi keledek kuning yang dipotong dadu
• 50gm ubi kayu yang dipotong dadu
• 50gm ubi keladi yang dipotong dadu
• 250gm gula pasir atau secukup rasa
• 250gm santan
• 650gm air
• 1 helai daun pandan | simpul
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus keledek, ubi kayu dan keladi hingga kembang dan empuk.
2. Setelah empuk masukkan gula, garam dan daun pandan. Kacau sebentar, kemudian masukkan santan pekat.
3. Apabila kuah telah menggelegak dan agak pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang.
8. BUBUR BUTIR NANGKA
BAHAN-BAHAN:
• 100gm tepung pulut
• 1-2 titis pewarna merah
• 1-2 titis pewarna hijau
• 1-2 titis pewarna kuning
• 250gm gula pasir atau secukup rasa
• 250gm santan
• 400gm air | kuah santan
• 600gm air | untuk rebus butir nangka
• 1 helai daun pandan |simpul
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Jerang air di dalam periuk hingga menggelegak.
2. Untuk membuat butir nangka; gaulkan tepung pulut bersama garam dan sedikit air. Gaul hingga menjadi seperti doh. Bahagikan kepada tiga bahagian dan titiskan pewarna kepada setiap bahagian. Gaul hingga warna sekata dan bentuk seperti butir nangka.
3. Masukkan butir-butir nangka tadi ke dalam air yg telah menggelegak. Tunggu sehingga butir nangka itu timbul barulah diangkat. Redam butir nangka yang telah masak di dalam air sejuk supaya tidak melekat. Ketepikan.
4. Untuk kuahnya pula; rebus air sebanyak 400gm hingga menggelegak. Kemudian masukkan butir nangka, gula, garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat.
5. Apabila kuah telah menggeleggak dan agak pekat, tutup api dan manisan ini sedia untuk dihidang.
9. PENGAT PISANG CAMPUR MI SIPUT
BAHAN-BAHAN:
• 2 biji pisang nangka | bentuk bunga
• 1 keping mi siput
• 100gm gula pasir atau secukup rasa
• 50gm gula merah/melaka
• 250gm santan
• 650gm air
• 1 helai daun pandan
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus mi siput sehingga agak kembang, kemudian masukkan pisang.
2. Biar ia mereneh sebentar kemudian masukkan gula, gula merah/Melaka, garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat.
3. Apabila kuah telah menggelegak dan agak pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang.
10. PENGAT KELADI, PISANG & KELEDEK
BAHAN-BAHAN:
• 2 biji pisang nangka | dibentuk bunga
• 100gm keladi |potong dadu sebesar lebih kurang 2cm x 2cm
• 100gm keledek |potong dadu lebih kurang 2cm x 2cm
• 100gm gula pasir atau secukup rasa
• 50gm gula merah/melaka
• 250gm santan
• 650gm air
• 1 helai daun pandan |simpul
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus keladi dan keledek sehingga empuk, kemudian masukkan pisang.
2. Masaklah sebentar kemudian masukkan gula, gula merah/Melaka, garam dan daun pandan.
3. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat. Apabila kuah telah menggelegak dan agak pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang.
11. BUBUR ANAK LEBAH
BAHAN-BAHAN:
• 100gm tepung gandum
• 100gm pulut | rendam selama 1 jam, tos airnya
• 1-2 titis pewarna hijau
• 1-2 titis pewarna merah
• 100gm gula pasir atau secukup rasa
• 250gm santan
• 600gm air
• 1 helai daun pandan | simpul
• 1 sudu sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Jerang air di dalam periuk hingga menggelegak.
2. Sementara itu, untuk membuat anak lebah; gaulkan tepung gandum bersama garam dan sedikit air. Gaul hingga menjadi seperti doh.
3. Cubit sedikit doh tadi dan gentel-gentel masukkan ke dalam air yang telah menggelegak. Buatlah sehingga habis.
4. Tunggu sehingga tepung itu timbul dan terapung di permukaan air. Setelah itu masukkan gula, 1/2 sudu teh garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat. Apabila kuah telah menggeleggak dan agak pekat, tutup api. Ketepikan.
5. Gaulkan garam pada pulut kemudian bahagikan kepada dua bahagian.Titiskan pewarna merah dan hijau. Gaulkan rata dan kukus sehinga pulut masak. Apabila sejuk bolehlah dibentuk dan dicurahkkan sekali bersama kuah santan yang telah dimasak tadi.
6. Manisan ini sedia untuk dihidangkan.
12. BUBUR BUAH DELIMA
BAHAN-BAHAN:
• 100gm biji buah delima
• 250gm santan pekat
• 450gm air
• 100gm gula atau secukup rasa
• 1 1/2 sudu teh tepung jagung
• 1/2 sudu teh garam
• 1 helai daun pandan | simpul
CARA MEMASAK:
1. Jerang air sehingga mendidih, masukkan biji delima, masaklah sehingga biji delima timbul. Angkat dan disejukkan. Ketepikan.’
2. Di dalam periuk satukan santan, air, gula, garam, tepung jagung dan daun pandan. Kacau sehingga sebati kemudian hidupkan api. Kacau senantiasa sehingga kuah agak memekat, tutupkan api.
3. Setelah itu bolehlah dihidangkan dengan meletakkan santan dahulu di dalam bekas bubur kemudian barulah diletakkan biji delima utnuk mendapatkan rupa yang menarik.
13. BUBUR SOM-SOM
BAHAN-BAHAN:
• 100gm tepung beras
• 1/2 sudu teh garam
• 1 cawan santan pekat
• 1 1/2 cawan air
• 50gm gula merah/melaka
• 50gm gula pasir
CARA MEMASAK:
1. Di dalam periuk, renehkan air bersama gula melaka dan gula pasir sehingga agak pekat. Ketepikan.
2. Di dalam kuali kacau tepung beras, santan, air dan garam. Kacau hingga sebati dan beras tidak berketul.
3. Kemudian hidupkan api, kacau hingga tepung menjadi kental. Masukkan ke dalam acuan yang sesuai untuk membentuknya, apabila sejuk bolehlah dihidangkan bersama air gula.
14. PENGAT KELEDEK UNGU
BAHAN-BAHAN:
• 400gm keledek ungu |potong dadu lebih kurang 2cm x 2cm
• 100gm gula pasir atau secukup rasa
• 50gm gula merah/melaka
• 250gm santan
• 600gm air
• 1 helai daun pandan | simpul
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus keledek sehingga empuk, kemudian masukkan gula, gula merah/melaka, garam dan daun pandan.
2. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat. Apabila kuah telah menggelegak dan agak pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang.
15. BUBUR JAGUNG DAN KACANG MERAH
BAHAN-BAHAN:
• 1 tongkol jagung manis | dihiris
• 100gm kacangf merah @ kidney beans |rebus hingga empuk
• 100gm gula pasir atau secukup rasa
• 250gm santan
• 400gm air
• 1 helai daun pandan | simpul
• 1/2 sudu teh garam
CARA MEMASAK:
1. Rebus rebus biji jagung lebih kurang 15 minit untuk mengeluarkan rasa jagung, kemudian masukkan kidney beans yang telah direbus sebentar.
2. Setelah itu masukkan gula, garam dan daun pandan. Kacau sebentar kemudian masukkan santan pekat.
3. Apabila kuah telah menggeleggak dan agak pekat, tutup api dan manisan ini sedia untuk dihidangkan.
Join Telegram channel RASA https://t.me/majalahrasa & grup GENG RASA SHARE RESEPI https://t.me/rasashareresipi untuk dapatkan serta berkongsi pelbagai menu menarik setiap hari
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
Resipi Ikan Kembung Percik Masak Cara Kampung Yang Terlajak Sedap
Cara-Cara Buat Nekbat Secara Homemade. Mudah & Memang Menjadi
Resipi Biskut Almond London Sedap Tanpa Mixer & Guna Sukatan Cawan
Ibu Mertua Kongsi Resipi Daging Hitam. Memang Sedap & Wajib Cuba.
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Youtube @Majalah Rasa Official
Puding Roti Pandan Untuk Minum Petang, Sedap Rupanya Patutlah Viral
![Puding Roti Pandan Untuk Minum Petang, Sedap Rupanya Patutlah Viral](https://cdn.rasa.my/2022/07/Untitled-design-2022-07-28T094910.988.jpg)
Jom cuba buat Puding Roti Pandan Layer yang sangat sedap perkongsian saudari Rozita Daud. Menggunakan Roti Pandan viral, memang sedap hasilnya. Lembut, lemak manis, memang enak dimakan sejuk. Sesuai sangatlah dimakan dikala cuaca panas ni. Bahan-bahannya pun sangat mudah. Jom lihat cara-cara pembuatannya.
CARA BUAT PUDING ROTI PANDAN LAYER
BAHAN A:
7 keping roti pandan
2 sudu makan tepung jagung – beli online disini
1 kotak kecil santan – beli online disini
1 biji telur
Sedikit perasa pandan – beli online disini
Secubit garam
BAHAN B:
9gm agar-agar tali – beli online disini
700ml air
3 senduk nasi gula pasir
Dapatkan EKOBEE 3 IN 1 INTELLIGENT MULTI-COOKER WITH STEAM TRAY dengan HARGA DISKAUN DISINI! Masukkan code RASGSP5 sebelum buat pembayaran untuk dapatkan DISKAUN EXTRA RM5!
CARA MEMASAK:
1. Satukan bahan A (kecuali roti): tepung jagung, santan, telur, garam dan pewarna hijau di dalam bekas. Sebatikan dan pastikan tiada ketulan tepung. Biarkan seketika.
2. Roti pandan dipotong bahagian tepinya. Namun jangan dibuang. Kisar bahagian kerak roti menggunakan blender kering untuk dijadikan hiasan atas puding.
3. Dalam periuk berlainan, masak agar-agar tali bersama air dan juga gula. Masak hingga gula larut.
4. Masukkan campuran bahan A tadi. Masak guna api perlahan sampai adunan berkilat. Harus diingat, adunan perlu dikacau dengan kerap supaya puding tidak menjadi berketul.
5. Ambil loyang bersesuaian, tuang separuh adunan puding tadi atau dengan secukupnya.
6. Letak kepingan roti diatas puding kemudian tuang lebihan puding tadi hingga menutupi roti.
7. Tabur serbuk roti yang dikisar dengan rata dan sejukkan puding terlebih dahulu sebelum dinikmati.
8. Potong dan sedia untuk dimakan.
Kredit resipi & foto: Rozita Daud
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
Masak Mee Rebus Paling Sedap. Resipi Kuah Dia Ni Memang Padu
Mudahnya Masak Sup Ayam Thai. Resipi Padu Patutlah Ramai Cuba
Senangnya Buat Kuih Kaswi Gula Merah Sedap Untuk Minum Petang
Buat Sendiri Puff Sardin Macam Dekat Bakeri Guna Resipi Mudah Ni. Sedap!
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Youtube @Majalah Rasa Official