Home Aiskrim Coklat Bersama Kekacang

Aiskrim Coklat Bersama Kekacang

Terima kasih kepada anda semua yang sentiasa menjadi inspirasi kepada Rasa dan Fonterra. Ayuh raikan Tahun Baru bersama Anchor menerusi menu istimewa yang pastinya menceriakan hari-hari anda. Bye Bye 2022, Hi Hi 2023.

Untuk video kali ini, anda perlu menonton hingga ke penghujung dan kira berapa kali perkataan TAHUN BARU disebut di dalam video ini. Seorang pemenang bertuah bakal menerima hadiah istimewa daripada Fonterra.

Suka makan sesuatu yang sejuk dan enak? Jom kita buat Aiskrim Coklat Bersama Kekacang. Senang untuk dibuat, malah bahan-bahan yang digunakan juga ringkas dan mudah untuk didapati. Bukan itu saja, topping aiskrim juga boleh dipelbagaikan mengikut kegemaran masing-masing. Memang puas hati!

Yang penting, jangan lupa gunakan Anchor Whipping Cream kerana ia diperbuat dengan sumber susu New Zealand yang berkualiti tinggi. Confirm aiskrim jadi bertambah sedap. Selain daripada teksturnya yang halus dan berkrim, Anchor Whipping Cream juga tidak menggunakan sebarang perisa dan pewarna tambahan. 

AISKRIM COKLAT BERSAMA KEKACANG 

BAHAN-BAHAN:

  • 600ml Anchor Whipping Cream 
  • 100ml sirap coklat
  • 150gram gula perang
  • 2 sudu makan susu pekat manis

BAHAN-BAHAN B (TOPPING):

  • Cincangan kekacang panggang
  • Gula manik secukupnya

Cara membuat boleh tonton di dalam video. Selamat mencuba!

Dairylicious Malaysia

#Anchor #DairyliciousMY #byebye2022hihi2023 #resipitersensasi2022 #majalahrasa #rasashare #aiskrimcoklatbersamakekacang #resipi #recipeVideo Berkaitan