[mo_oauth_login]

Home Berita Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti

Sweet Savoury memulakan perniagaan online oleh Rusliza Md Drus sejak tujuh tahun lalu. Dia menerima tempahan untuk bakeri dan pastri termasuk kek, tart,roti dan pelbagai lagi. Wanita gigih ini juga menyediakan khidmat jambangan bunga dan buah-buahan untuk majlis hari jadi dan hantaran serta kek fondant untuk majlis pertunangan dan perkahwinan.

Semuanya dibuat sendiri ‘homemade’. Kini Rusliza Md Drus menumpukan sepenuh masa menyediakan tempahan setiap hari. Menurut Rusliza kek yang menjadi kegemaran untuk majlis keraian adalah seperti lemon pound cake, kek butter marble, kek pisang, fruit pastry cake, fudgy brownies kedut. Cheese Pie Tart Mangga dan Coklat menjadi kegemaran ramai pelanggan pelbagai peringkat umur dibuat setiap hari.

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti

Kek yang ‘trending’ terkini adalah Carrot Cake, Double Choc Nutella Cake, Biscoss Lotus Cream Cheese, Red elvet, Kek Pandan Gula Melaka, Banana Cake Cheese Caramel, Victoria Sandwich Cake, Burnt Cheese Cake, Marble Burnt Cheese Cake, Blueberry Cheese Bar, Kek Pandan Inti Kelapa, Bread Butter Pudding dan banyak lagi.

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti
.

IKLAN

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti
Pastri lapis yang menjadi kegemaran pelanggannya adalah ayam, daging,sardin dan Puff Crispy Cheese. Intinya yang lazat dengan kulit pastri yang dibakar garing dengan parutan keju menjadi keistimewaan. Manakala tauhu begedil dengan isi kentangnya yang disumbat penuh dalam tauhu digoreng keemasan, sangat sedap dicicah dengan sambal kicap istimewa turut menjadi kegemaran ramai.

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti
Murtabak crackers dengan inti ayam, daging ataupun sardin buatannya dibakar dengan biskut crackers dan telur dipotong persegi kecil mudah untuk dinikmati. Ayam, tuna dan seafood quiche dijual sejuk beku, bila nak makan terus bakar di oven dapat dinikmati panas-panas.

Keseluruhan bahan yang digunakan dalam pembuatan kek dan pasteri adalah dari bahan-bahan premium. Rusliza amat mengutamakan kebersihan penyediaan dan kekemasan agar bersih, halal dan selamat. Pelanggan hendaklah membuat tempahan awal sekurang-kurangnya 2 hari sebelum.

IKLAN

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti
Cita- cita dan impian Rusliza adalah mempunyai ruangan khas (rumah kuih) di rumah saya sendiri yang menjual pelbagai jenis menu dari dapur sendiri (home cooking). Pelanggan boleh datang dan membeli terus atau boleh juga membuat tempahan. Menu tidak terhad kepada kek dan pasteri sahaja tetapi menyediakan biskut dan kuih muih lama yang masih digemari

INFO ONLINE :

Nama : Rusliza Md Drus
Alamat : Desa Subang Permai,Seksyen U 9 ,Shah Alam, Selangor
IG : sweet ___savoury
Private fb : Rusliza Md Drus

IKLAN

ANDA SEDANG MENCARI PERALATAN DAN PERKAKAS DAPUR DAN RUMAH. JOM LIHAT PILIHAN DAN TAWARAN MENARIK DI SINI.

ANDA JUGA MUNGKIN SUKA RESIPI INI :

DAN JUGA RESIPI INI : 

5 Pastri Lapis ‘Savoury’ Untuk Sarapan, Sungguh Menyelerakan

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI