Syarikat Power Root telah melancarkan jenama ‘Warung’ yang dikeluarkan melalui produk minuman Alicafe’ dan Alitea’- ‘Rasa Halus Kaya Aroma’ baru-baru ini di Restoran Rebung Chef Ismail, Kuala Lumpur baru-baru ini.


.

Jenama warung ini tidak mengandungi herba Tongkat Ali atau Ginseng dan dilancarkan menggunakan konsep “Macam Dolu-Dolu” yang juga slogannya, untuk mengajak para pengguna mengimbas kenangan menikmati minuman sambal bersantai seperti yang dilalui generasi dulu-dulu di warung-warung satu ketika dahulu.


.


Pengerusi Bersama Power Root Berhad, Y.A.D Tengku Dato’ Setia Putra Alhaj Y.A.M Tengku Bendahara Azman Shah Alhaj .

IKLAN

Menurut Pengerusi Bersama Power Root Berhad, Y.A.D Tengku Dato’ Setia Putra Alhaj Y.A.M Tengku Bendahara Azman Shah Alhaj dalam kata aluannya berkata, “Kami mahu jenama baru ini berasaskan warisan Malaysia yang berkait dengan semua warga Malaysia. Jenama warung diilhamkan oleh Kedai Kopi ‘Warung’ yang biasa menjadi tempat bersembang semasa kami masih muda, sambil menikmati minuman yang dibuat daripada bahan-bahan tulen dan sepenuh hati oleh Pak Cik warung.”


.

Sidang media ini dimeriahkan dengan nyanyian Fairuz Misran, yang pernah memenangi pertandingan Bintang Lagenda Arwah Tan Sri P. Ramlee. Fairuz yang digelarkan klon seniman agong itu mendendangkan lagu ‘Warung’ bertema ‘Macam Dolu-Dolu’ dengan suara hampir serupa dengan arwah bintang lagenda itu.

IKLAN


Pengerusi Bersama Dato’ Afifuddin Abdul Kadir.

Pengerusi Bersama Dato’ Afifuddin Abdul Kadir di majlis ini turut meluahkan rasa bangga atas kejayaan Alicafe Tongkat Ali dan Ginseng (TAG) yang merupakan Kopi Pracampur Tongkat Ali dan Ginseng nombor satu di negara ini.


.

IKLAN


Duta produk artis Alif Satar .

Beliau juga turut mengumumkan Power Root akan melanjutkan kerjasama dengan artis Alif Satar selama dua tahun lagi sebagai duta produk..

Jelasnya lagi melalui kempen ‘Kami Nak! Kami Nak! Kami Nak…Alicafé!’ yang baru dilancarkan pada Mac lalu telah dapat mengungguli pasaran tempatan dengan kenaikan peratus jualan melebihi 30 peratus pada suku tahun pertama berbanding tahun lalu.


.

Siri tongkat ali dan ginseng ini didatangkan dalam beberapa varian iaitu ‘Kopi Alicafé TAG – Original, Original 20 gram, Lebih Pekat, Karamel dan Kopi Putih manakala ‘Teh Alitéa TAG – Tarik 30g dan Tarik 20g,”