Kata Chef

7 Manfaat & Khasiat Terung Ungu Terhadap Kesihatan.

Senarai khasiat dan manfaat yang boleh diperolehi dalam sajian berasaskan terung. Sesuai dijadikan sajian keluarga tercinta.

Chef Alwi Akui Bisnes Sosej Tanpa Pengawet & Pulut Panggang Citarasa Johor Miliknya Laku Keras Di Musim Covid

30 tahun lalu seorang anak muda berasal dari Kluang, Johor,Chef Alwi Mahfodz memulakan karier menjadi seorang tukang masak. Pendedahan mengenai dunia kulinari bermula pada...

Pasangan Suami Isteri Ni Jual Kek Viral Serendah RM 20, Kedai Kek Shah Alam

Jika anda membeli belah di Ole-ole Seksyen 18, Shah Alam, pastikan anda singgah ke Kedai Kek Shah Alam dan Mior Dessert di aras tanah

Sweet_Savoury Gunakan Ramuan Premium Berkualiti

Sweet Savoury memulakan perniagaan online oleh Rusliza Md Drus sejak tujuh tahun lalu. Dia menerima tempahan untuk bakeri dan pastri termasuk kek, tart,roti dan pelbagai lagi.

Chef Dato’Fazley Martabatkan Masakan Nogori & Minang, Kongsi 2 Resipi Bonus.

bukan sedikit anugerah yang diraih oleh Chef dan artis berkarisma ini. Setelah menjuarai Masterchef Selebriti Malaysia 2012, Dato' Fazley Yaacob semakin 'rancak ' dalam bidang kulinari.Terbaru artis ini membuka Restoran Minang Kapau, di Plaza Damansara, KL. Kapau bermaksud nasi campur.

Dulu Di Kokpit Pesawat. Kini Demi Kelangsungan Hidup, Sibuk Di Gerai Makan.

Jika anda ke Boom Town Cafe di USJ 11, Subang Jaya, Selangor anda pasti akan ternampak kelibat peniaga gerai lengkap berpakaian seragam Juruterbang di gerai Kapten Corner sedang sibuk menguruskan makanan pelanggan.

Rebut Peluang Kerjaya Bidang Hospitaliti & Kulinari , DI FIM.

Adik-adik tentu pernah dengar nama Chef Selebriti yang jelita, Anis Nabilah tu kan. Dia adalah di antara graduan lepasan FOOD INSTITUTE OF MALAYSIA (FIM atau Institut Makanan Malaysia)

Kolej Inforana Angkat Martabat Bidang Kemahiran, Graduan Laris Di Industri .

Graduan bidang kemahiran sering disalahtanggap tiada masa depan yang cerah dan tidak 'ke mana' Ini kerana prejudis segelintir masyarakat penuntut bidang kemahiran adalah dalam kalangan pelajar yang tercicir dalam pelajaran.

Kolej Komuniti Chenderoh, Perak. Latih Pelajar Jadi Profesional Kemahiran

Jom adik-adik ambil tahu kelebihan Kolej komuniti Chenderoh Perak ( KKCP), salah satu dari Institusi Pendidikan Awam yang terletak di bawah kelolaan Kementerian Pendidikan tinggi. Pelajar berpeluang menerima kualiti pendidikan dan kemahiran terbaik, memberikan peluang kepada graduan mendapat pekerjaan menjamin masa hadapan dan relevan dalam industri.

Kagumas Culinary Academy Beri Peluang Kepada Pelajar OKU…

Min rasa jarang ada kolej atau institusi pengajian kulinari yang nak terima pelajar OKU belajar di tempat mereka. Di samping pelajar lain, pengasasnya Hj Harun Nordin turut membuka kolej seliaannya pada golongan OKU (golongan kelainan upaya) iaitu pelajar lembam atau ‘slow learner’.

Mesti baca!

Tular Kes Nasi Ayam Claypot Guna Rice Wine, Chef Kongsi Pengalaman...

Moga perkongsian Chef ini membuka minda orang ramai dalam pentingnya mencari yang halal dalam setiap makanan yang dimakan.