Selepas makan tengahari ada je makanan yang mahu dikunyah. Kalau bukan kuih muih dapat kudapan juga tak tolak. Min cadangkan korang buat sendiri lagi puas makan. Contohnya kerepek ketam ni. Tambah aroma dengan daun kari pergh memang leka makan.

Resipi Kerepek Ketam Krup Krap

Bahan-Bahan:
1 kgn stick crabs
5 tangkai daun kari
1 1/2 tepung jagung
1 tsbp serbuk kari
serbuk perasa secukupnya

Cara memasak:
1. Nyah bekukan dahulu stick crabs dan sejatkan dahulu supaya kering
2. Setiap batang stick crabs dipotong 8 (halus2)
3. Masukkan daun kari,tepung jagung,serbuk kari,dan bahan perasa,dan kacau rata
4. Masukkan stick crab yg telah dipotong tadi kedlm bahan yg telah dikacau rata gaul secaraperlahan-lahan hingga sebati supaya tidak putus
5. Panaskan minyak,dan goreng sehingga kekuningan dan toskan
6. Sejukkan dan simpan kedlm bekas kedap udara

Nota: saya tambah 1sudu mkn knoor pasti sedap .. perap sat dlm 1jam bg semua rasa sebati .. baru goreng .. sedap !! Ni compem Xdan tggu raya habih dah .. esok kna p beli lagii ..