Bahan-bahan :
23655{-}1 tin kerang dalam tin - buang kuah| 73749{-} 1 kuntum bunga kantan - hiris halus| 94160{-} 1 biji tomato - potong dadu| 124564{-} 1 biji bawang besar - hiris| 151534{-} Sedikit hirisan daun ketumbar| 188288{-} 1 biji limau nipis - ambil jus| 22736{-} 3 biji cili padi - hiris| 268203{-} 1 sudu makan kerisik| 295158{-} Garam dan gula secukup rasa|Cara Memasak :
[start_directions]
- Lalukan kerang yang telah ditoskan air di bawah air paip mengalir. Tos dan ketepikan.
- Masukkan semua bahan hirisan, daun ketumbar dan kerang dalam mangkuk.
- Perahkan jus limau nipis, masukkan kerisik, garam dan gula secukup rasa.
- Gaul rata, dan kerabu sedia dihidangkan.[end_directions]