BAHAN-BAHAN:

  • 1 gulung mi kolok kering
  • 150g isi ayam
  • 1 sudu makan minyak jagung
  • 1 ulas bawang merah, dihiris
  • 1 ulas bawang putih, dihiris
  • Sedikit garam
  • 2 sudu kicap manis
  • 1 sudu serbuk pati ayam
  • Air secukupnya
  • Daun sup, cili merah, daun bawang, bawang goreng secukupnya untuk ditabur
 
CARA-CARANYA:
  1. Panaskan minya, tumis bawang hingga perang dan ketepikan
  2. Simpan minyak di dalam bekas lain
  3. Rebus isi ayam hingga masak,toskan.
  4. Celur mi di dalam air rebusan tadi, toskan juga.
  5. Didalam bekas lain, masukkan 2 sudu minyak gorengan bawang dan 2 sudu kicap manis, jika perlu tambah sedikit garam.
  6. Masukkan pula mi yang telah dicelur,gaul bersama isi ayam,serbuk pati ayam serta bawang yang telah digoreng tadi.
  7. Hiaskan dengan bahan tabur.

 

ryo...neverSTOPtoLEARN

 

http://ryoazhar.blogspot.com/