Ayam madu kesukaan bakal menjadi rebutan anak-anak. Hidangan yang cukup ringkas dan mudah untuk disediakan.

KEPAK AYAM MADU

  • 3 biji bawang putih
  • 1 sudu makan Madu
  • 2 sudu makan kicap manis pedas
  • 1 sudu makan sos tiram
  • 3 sudu makan minyak.

 

INFO:

  1. Kalau tidak ada kicap pedas, boleh gunakan kicap manis. Kemudian tambah cili padi hiris, letak ikut citarasa anda.
  2. Guna kicap manis biasa sahaja jikan anak-anak tidak makan pedas .

 

CARA MEMASAK:

1. Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih sehingga naik bau dan keperangan.

2. Masukkan ayam masak sehingga ayam bertukar warna jadi keperangan.*boleh guna kuali yang tak melekat  “Non stick pan

 

3. Masukkan kicap, sos tiram dan madu. Masak sehingga kering ataupun likat.

 

4. Siap untuk dihidangkan.

KREDIT RESIPI & GAMBAR:Nana Sabrina Sarsan

ANDA MUNKIN MENYUKAI RESIPI INI:

Ratah Kepak Ayam Sweet & Spicy Istimewa Sampai Tinggal Tulang

Ayam Goreng Kunyit Pedas Terangkat

Ayam Kukus Masak Taucu Pedas Masakan Tradisi Orang Teochew

Ayam Panggang Asam Boi KTFM Berdesup Laju Habis Licin

Harumnya Ayam ‘Kung Pao’ Kimball Masakan Ala Cina Enak & Mudah

 

Komen anda