Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Rasa kini berada di dalam aplikasi   
Home Makan Nasi Sejuk Jangan Dibuang. Jom Belajar Cara-Cara Buat Tosei Nasi.

Nasi Sejuk Jangan Dibuang. Jom Belajar Cara-Cara Buat Tosei Nasi.

Lebihan nasi sejuk ni banyak gunanya. Selain dijadikan nasi goreng, banyak lagi emnu yang anda boleh sediakan. Salah satunya ialah tosei. Wowwww… Jom cuba! Sesuai sangat dinikmati sewaktu sarapan.

BAHAN-BAHAN:

  • 2 cawan nasi sejuk
  • 2 cawan air
  • 1 cawan tepung beras
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh baking powder
  • 1 sudu teh garam

CARA MEMASAK:

1. Masukkan kesemua bahan ke dalam mesin pengisar.

Nasi Sejuk Jangan Dibuang. Jom Belajar Cara-Cara Buat Tosei Nasi.

IKLAN

2. Kisar hingga halus

Nasi Sejuk Jangan Dibuang. Jom Belajar Cara-Cara Buat Tosei Nasi.

3. Tuang bahan kisar ke dalam mangkuk dan masak menggunakan kuali tak melekat ( non stick pan).

IKLAN

Nasi Sejuk Jangan Dibuang. Jom Belajar Cara-Cara Buat Tosei Nasi.

4. Setelah adunan masak, angkat dan nikmati bersama kari atau apa juga kuah kegemaran anda.

IKLAN

 

Info: Adunan tidak perlu diperam terlebih dahulu kerana ia tidak menggunakan yis sebaliknya menggunakan baking powder.

 

Kredit resipi & gambar: Norharyani Mujor Nonie

Tak tahu nak masak apa? Lubuk resipi RASA kini di SEENI, tak perlu susah lagi.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI